Gallo Family Vineyards Fine Food and Wine tour door Rotterdam

Op stap voor een Gallo Family Vineyards Fine Food and Wine tour door Rotterdam, daar maak je mij als foodie en wijnliefhebber heel blij mee. Kroon op het Werk organiseerde samen met Gallo Family Vineyards deze wijn en spijs tour langs Rotterdamse hotspots. Onder begeleiding van een sommelier bezochten we drie delicatessenzaken waar we verfijnde hapjes proefden in combinatie met één van de Gallo Family Vineyard wijnen. Ik kom al jaren regelmatig in Rotterdam, toch ontdekte ik nu weer leuke nieuwe plekjes. We staken het water over met de watertaxi en als laatste hotspot dronken we een wijntje in de wijnbar van de SS Rotterdam. In dit artikel vertel ik je alles over Gallo Family Vineyards wijnen en deze tour door Rotterdam. 

Gallo Food and Wine tour door Rotterdam

De Gallo Family Vineyards

De Gallo Family Vineyards heeft een rijke geschiedenis, welke begon in 1933 bij twee Italiaanse broer Ernest en Julio Gallo. Deze broers werden de oprichters van de wijnmakerij in Californië wat uitgroeide tot het grote Gallo Family Vineyards. Het doel van de Gallo broer was het creëren van heerlijke wijnen waar iedereen op elk moment van de dag van kon genieten. Nu inmiddels 80 jaar verder volgt de Gallo familie dezelfde filosofie en probeert continu. In Nederland zijn de Gallo Family Vineyards wijnen te koop bij onder andere de Jumbo, Hoogvliet, Dirk en de Spar. Leuk om nu meer te ontdekken over Gallo tijdens de Gallo Food and Wine tour door Rotterdam

Gallo Food and Wine tour door Rotterdam

Gallo Food and Wine tour door Rotterdam

Zoet met rosé

De tour begon bij Didi’s Stroopwafels in het centrum van Rotterdam. Een klein, zoet zaakje met stroopwafels en macaron. Ik was verrast dat we hier begonnen. Als ik aan zoet en wijn denk, denk ik niet direct aan stroopwafels. Bij deze zoetigheden proefden we de Gallo Family Vineyards White Zinfandel rosé (mijn favoriet van Gallo Family Vineyards wijnen). De combinatie van de zoete hapjes en de fruitige rosé matcht uitstekend! 

Gallo Food and Wine tour door Rotterdam

Azijn en Chardonnay

De tweede stop was bij een foodiewalhalla, namelijk Foodelicious. Deze winkel heeft alles op het gebied van olie, azijn en delicatessen. En dan hebben we het over alledrie in de breedste zin van het woord. Mooie flessen olijfolie, allerlei soorten azijn en mooie pasta’s, truffelchips, foie gras chips, toastjes, olijven, servies, noem maar op! Wij proefden hier een hapje met tomaat, kaas en azijn op een scrocchi wat uitstekend matcht met de Gallo Family Vineyards Chardonnay. Een stevige en vette chardonnay, wat toch licht fruitig smaakt. 

Kaas met Merlot en Moscato

Dat kaas en wijn fantastisch bij elkaar passen is vast bekend. Met het juiste kaasje erbij, smaakt de wijn nog lekkerder. Deze proefden wij bij Booij Kaasmakers in Fenix Food Factory. Hier hebben ze naast veel koemelkkazen, gelukkig ook veel geitenkaas! Ik proefde een geitenkaas met koriander met de Gallo Family Vineyards Merlot, wat heerlijk bij elkaar smaakt. Genieten dit, met mijn glas wijn en stukje kaas aan de Maas zittend. De Merlot is zacht van smaak en voor een rode wijn nog redelijk helder. 

Daarna volgde een blauwe geitenkaas, die we dronken met de Gallo Family Vineyards Moscato. De Moscato wijn is heel zoet en normaal niet mijn favoriet. Met dit kaasje erbij smaakte het wel lekker! De blauwe geitenkaas is erg sterk van smaak en met een zoet slokje erbij is het weer in balans.

Gallo Food and Wine tour door Rotterdam

Met de watertaxi voeren we naar de SS Rotterdam. Wat een leuke ervaring is dit! Je bent in een paar minuten aan de overkant en geniet van het prachtige uitzicht van Rotterdam aan de Maas.

De Ocean Winebar in de SS Rotterdam

De laatste stop van de tour is bij de wijnbar van de SS Rotterdam. De SS Rotterdam is het enorme voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika lijn. Dit schip is wel 228 lang, 28 meter breed en 51 meter hoog. In 1959 voer de SS Rotterdam voor het eerst naar New York. Na jaren diverse cruises te varen is het schip sinds 2008 vast aan land in Rotterdam. De SS Rotterdam is open voor publiek en wordt van 2013 zelfs onderdeel van WestCord Hotels. In het schip kun je nu eten en drinken, overnachten, maar ook events en meetings. Er is zelfs een escaperoom aanwezig. Wij brachten een bezoekje aan Ocean Winebar waar we een onder genot van een wijntje en een hapje de dag afsloten.

Lees hier meer over hotspots in Rotterdam