Fast & Vegan – Vegan lunchen in de Piet Heinstraat

Vegan lunchen in de Piet Heinstraat? Dit kan bij Fast & Vegan. Deze gezellige lunchroom zit in het midden van de Piet Heinstraat, één van de gezelligste straten van het Zeeheldenkwartier. Veganistisch lunchen, hoe bijzonder om een hele kaart vegan te vullen. Vegan is niet meer weg te denken uit de maatschappij en langzaam poppen er steeds meer vegan horeca gelegenheden uit de grond. Vegan eten is niet meer suf, maar heel lekker en vaak ook beter voor het klimaat. Ik was heel nieuwsgierig naar deze hotspot op de Piet Heinstraat. Waar ik mij het meest op verheugde waren de taartjes, want vegan = zonder melk. Yes! Ik mocht langskomen en vertel jullie hier mijn ervaring bij Fast & Vegan, vegan lunchen in de Piet Heinstraat

Fast & Vegan - Vegan lunchen in de Piet Heinstraat

Over Fast & Vegan

Lunchroom Fast & Vegan is vorig jaar opgericht door Sandra en Jurriaan. Dit stel is sinds 2 jaar veganistisch en dit bevalt ze heel goed. Het viel hen op dat er weinig helemaal veganistische restaurants of lunchroom zijn. Om deze reden besloten zij hier verandering in te brengen. In het midden van de gezellige Piet Heinstraat vonden zij dit mooie plekje. In deze straat bruist het van lunchrooms en gezellige mensen. Jurriaan staat grotendeels in de zaak en bedient en maakt de gerechten. Sandra maakt vanuit huis de prachtige taarten, terwijl ze ondertussen druk is met de kids. 

Vegan Cappuccino

We startte met een lekkere cappuccino buiten op het terras. Bij Fast & Vegan kun je namelijk kiezen uit 3 verschillende vegan cappuccino’s, namelijk met havermelk, sojamelk of kokosmelk. Ik koos voor kokosmelk, dit was lekker zoet en romig.

Fast & Vegan - Vegan lunchen in de Piet Heinstraat

Fast & Vegan – Vegan lunchen in de Piet Heinstraat

Op de kaart van Fast & Vegan zie diverse gerechten. Mijn blik viel direct op de wrap met tempeh en pindakaas. Mijn vriendin koos voor de Jerk chili met rijst. Beide heerlijke gerechten, waarvan de smaken goed paste. De tempeh was goed van structuur en de Jerk chili met stukken mango was naast lekker ook goed vullende. Hierbij kregen wij bijpassende salades. Naast deze gerechten kon je ook kiezen uit diverse tosti’s. 

Fast & Vegan - Vegan lunchen in de Piet Heinstraat

Vegan taartjes

En waar ik mij al op verheugde.. De vegantaartjes! Er staat wel 5 verschillende vegantaarten op het menu. Wij kozen voor de velvetcake en de limoentaart met pistache. Ik proefde alleen de velvetcake, een luchtige zoete cake. Bijzonder hoe dit zo luchtig is gemaakt is zonder ei. De limoentaart met pistache was een raw cake met een mooie structuur en top smaak.

Wat een leuke plek is dit! Jurriaan is vriendelijk en maakt af en toe een praatje met je, terwijl ondertussen alle gasten en plekjes in de gaten houdt. Knap hoe hij dat allemaal doet. Hij vertelde ons vanaf juli verder te gaan met tosti’s met vegankaas en taartjes, omdat daar veel vraag naar is. Een fantastische concept voor een lekkere lunch tussendoor. Ik kom snel terug voor een lekkere cappuccino en taartje.

Fast & Vegan - Vegan lunchen in de Piet Heinstraat

Lees hier meer restaurant reviews in Den Haag