Dunne pizza met pesto, olijven en groene pepers


Dunne (vegan) pizza met pesto, olijven en groene pepers. Door de dunne bodem heeft deze pizza iets weg van een flammkuchen. Dun, niet machtig en zo lekker! De pesto arrabbiata op de pizza is ook koemelkvrij en notenvrij. Bij Albert Heijn verkopen ze heerlijke verse pizzadeeg. Erg makkelijk, je hoeft dit alleen uit te rollen en te beleggen. In nog geen 10 minuten heb je een mooie pizza bekleed. Ik had de pizza bij een borrel op tafel en dit was zo op! Volgende keer maar wat meer maken ;). Hier het simpele recept!

Ingrediënten

1  Rond en dun pizzadeeg AH
4 el Costa Ligure Pesto Arrabbiata (135g)
6 Royal Groene olijven zonder pit (212ml)
5 Royal groene pepers (290g)
5 cherrytomaten
1 kleine rode ui
+/- 6 blaadjes basilicum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Rol de pizzabodem op een bakplaat, laat het bakpapier er op. Smeer de bodem in met pesto Arrabbiata. Was de cherrytomaten en halveer deze. Halveer de olijven en verdeel de tomaten en olijven op de pizza. De pepers verdeel plaats je er ook op.

Halveer de rode ui en snijd hier halve ringetjes van. Verdeel dit op de lege plekken van de pizza.
Plaats de pizza +/- 15 minuten in de oven.

Haal de pizza uit de oven en verdeel de basilicumblaadjes over de pizza. Snijd in punten en eet smakelijk!

Foto’s Rajeev Koene

Kijk hier voor meer pizza recepten

Lees meer over de Costa Ligura Vegan pesto’s