De Grote Hamersma wijncursus

De Grote Hamersma (online) wijncursus is een 12-delige online wijncursus van de enige echte Harold Hamersma. Harold Hamersma kennen de meeste van ons als wijnschrijver van NRC Handelsblad en Het Parool en de bekende wijnjaargids die jaarlijks uitkomt. De Grote Hamersma wijncursus is uitgebreide cursus volg je op je eigen tempo en op je eigen tijd, met daarbij nog 9 hele flessen wijn erbij. Leuk om nu in de lockdown met je partner, vriendin of clubje te doen, want dit kan helemaal coronaproof vanuit huis. Ik mocht deze cursus thuis volgen en kreeg hierbij ook de heerlijke wijnen om te proeven. Wat ik van de cursus vond, vertel ik je in dit artikel.

De Grote Hamersma wijncursus

Over Harold Hamersma

Harold Hamersma is de vaste wijnschrijver van NRC Handelsblad en Het Parool. Tegenwoordig verschijnt hij ook veel op televisie en op de radio. Daarnaast is Harold regelmatig te vinden in de kookboekenwinkel van Mevrouw Hamersma, van zijn vrouw Karin. Harold schreef ongeveer 30 wijnboeken. Je kent vast wel de De Grote Hamersma wijnjaargids. Dat Harold Hamersma verstand heeft van wijn, is wel duidelijk. 

De Grote Hamersma wijncursus

De Grote Hamersma wijncursus

Sinds najaar 2021 kun je nu ook de Grote Hamersma wijncursus volgen. Een leuke, leerzame en ook lekkere manier om meer over wijn te leren. In deze online cursus leer je alles over kijken, ruiken en proeven. Daarnaast leer je ook over de geschiedenis van wijn, de grote wijnstreken, wijn maken, soorten wijn en wijnspijs combinaties. Het leuk is dat je tijdens de cursus de theorie voorgelezen krijgt van Harold Hamersma. Hierdoor is het actief. Na de cursus ontvang je ook een Wijnproefessional diploma. De cursus van € 159,- is inclusief 9 hele flessen wijn, zoals een cava, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio, Temperanillo en een Pinot Noir. Je kunt deze cursus dus gemakkelijk met meerdere personen volgen. De cursus is voor beginner en wijnliefhebbers. 

De Grote Hamersma wijncursus

Ik vond het leuke en interessante online cursus. Het was heel fijn dat je alles op je eigen tijd en tempo kunt volgen. Doordat Hamersma zelf sprak, was de cursus heel persoonlijk en boeiend. Ik vond de wijnen erbij heerlijk. Wil jij meer weten over wijn? Deze cursus is dan perfect voor jou. Vul je avonden met het volgen van deze cursus en leer op een leuke manier meer.

De Grote Hamersma wijncursus priyalovesfood