Areia by Vigo – Sfeervol tafelen aan de Scheveningse haven

Sfeervol tafelen aan de Scheveningse haven, dit kan Areia by Vigo Wine & Seafoodbar. Dit is hét visrestaurant om te genieten van mooie bereidingen van vis. Als je lekker vis wilt eten is de haven van Scheveningen een goede keuze. De haven zit vol met diverse (luxe) restaurants en sinds vorig jaar heeft Vigo hier een nieuw restaurant geopend, namelijk Areia. 

Tijdens mijn diner op een herfstachtige dag, nam ik plaats in het warme restaurant en genoot ik van heerlijke visgerechten. Ik smulde van de signature sushirol met gefrituurde garnaal, zalm en tonijn, maar ook van de gegrilde octopus, bao buns met garnalen en kreeft! Ik zat als visliefhebber  hier werkelijk te smullen. In dit artikel vertel ik je meer over deze heerlijke avond. 

Areia by Vigo Scheveningse haven

Over visrestaurant Areia by Vigo

Areia by Vigo opende in de zomer van 2022 de deuren aan de haven van Scheveningen in Den Haag. De Vigo family is al een begrip in Den Haag, met meerdere (vis)restaurants, zoals Vigo, The Old Jazz, Lemongrass en nu ook Areia. De restaurants zijn Roeleveld, een van de grootste vishandelaren van Scheveningen. 

Areia, wat zand betekent in het Portugees, heeft een mooi plekje bemachtigd aan de kade van de haven. In de zomer kun je hier plaatsnemen op het buitenterras met uitzicht op de boten in de haven. Ook binnen is dit restaurant heerlijk om van te genieten. Het restaurant is warm verlicht en pronkt met een grote bar. Sfeervolle accessoires van vissen door het restaurant maken dit restaurant compleet. 

Dineren bij visrestaurant Areia

Dineren bij visrestaurant Areia is een feestje, zoals je kunt verwachten van een Wine & Seafoodbar. Het restaurant heeft een uitgebreide wijnkaart, waar ook veel wijnen per glas te bestellen zijn. Ik zwichtte gelijk voor de Albarino, die ook perfect bij de meeste gerechten past. Oh, en de cocktails zijn zeker ook de moeite waard om te proberen. 

We begonnen met een paar shared voorgerechten zoals de signature sushirol van Areia by Vigo. Deze sushirol was gevuld met gefrituurde garnaal met daarop verse zalm en tonijn. Daarnaast proefden we ook de bao bun met een garnalenkoekje met kimchi en de gegrilde octopus met gepofte cherrytomaat en kappertjes. Het was nog moeilijk kiezen, want er stonden ook oesters, coquilles, tonijntataki, kreeftentartaar, ceviche en meerdere sushirollen op de kaart. Eet je liever geen vis, dan staan er ook enkele vleesgerechten op de kaart. 

Als hoofdgerecht kun je kiezen uit diverse gebakken vissen, zoals tong, kabeljauwhaas, zeebaars, de vangst van de dag en nog veel meer. Wij werden verleid door de kreeft! Lekker gegrild met frietjes en salade erbij. 

Dieetwensen en allergieën

Geef je dieetwensen door voor het bestellen. Bij Areia gaan ze uitstekend hiermee om. Er wordt met de keuken overlegd of je het gerecht kan eten of het eventueel aangepast wordt. Zo ontzettend fijn om zo zorgeloos uit eten te gaan.

Heerlijk dineren bij Areia by Vigo

Wat genoot ik van een avond hier dineren. Top service, heerlijke wijnen en vooral heel veel lekkere vis. De gegrilde octopus en de signature sushirol waren mijn favoriet. Het restaurant is een fijne plek om te dineren met sfeervol licht en een prettig muziekje op de achtergrond. Ik ben nu al nieuwsgierig naar de zomerse avonden om aan de kade plaats te nemen.

Areia by Vigo Scheveningse haven

Klik hier voor meer reviews van restaurants in Den Haag