Bistro Berg & Dal – dineren in de Haagse historische boerderij

Verscholen in de Bosjes van Pex, tussen Wijk Bohemen en Meer en Bos in het mooie Den Haag, vind je Bistro Berg & Dal. Bistro Berg & Dal is niet een restaurant waar je alleen heen gaat om lekker te eten. Bistro Berg & Dal zit namelijk in een oude boerderij. De tuin eromheen van wel 7,5 hectare lijkt wel een heel park, prachtig. Deze hotspot stond al een tijdje op mijn lijstje en was erg enthousiast toen ik uitgenodigd werd het diner uit te proberen. In september, voordat de horeca wéér dicht moest, ging ik naar Bistro Berg & Dal. Omdat het al donker was dineerde ik niet in de tuin, maar in het moderne restaurant in de boerderij. Ik at hier heerlijke en bijzondere gerechten als gekonfijte eend en Gamba Frikandel. Word je al nieuwsgierig? Lees hier alles over mijn avond dineren bij Bistro Berg & Dal . En kan je niet wachten tot ze weer open gaan? Je kunt nu de gerechten van Bistro Berg & Dal afhalen! 

Bistro Berg & Dal - dineren in de Haagse historische boerderij

Over Bistro Berg & Dal

De 730 jaar oude boerderij is een gewild plekje onder de buurtbewoners en omstreken in Den Haag. De Bistro zit zomers bomvol door het grote terras in de kleurrijke tuin, dat doorloopt in bos en het tennispark. Eigenaar Jan van Munster heeft deze boerderij van buiten origineel gehouden en van binnen verbouwd naar een modern restaurant met een bourgondissche touch. In het restaurant zit een chef die mooie gerechten bedenkt voor zowel jong als oud. 

Bistro Berg & Dal - dineren in de Haagse historische boerderij

Het diner, de voorgerechten

De kaart bij Bistro Berg & Dal is divers. Van een stuk goed vlees, een fusion gerecht tot een hip vegetarisch gerecht. Het is dan ook moeilijk een keuze te maken. Als voorgerecht koos ik voor de Gamba Frikandel. Dit is een crunchy rol van gefrituurde gamba met Japanse curry, citroenmayonaise en bosui. Dit gerecht was ontzettend lekker en zo uniek bedacht. Daar houd ik van. Het tweede voorgerecht op tafel was de Noordzee krab met pompoen en een dressing van curry. Beide gerechten mooi gepresenteerd, echt een plaatje.

Bistro Berg & Dal - dineren in de Haagse historische boerderij

Dineren bij Bistro Berg & Dal, de hoofdgerechten

Ondanks dat er ontzettend veel dingen op de kaart staan, zoals Rode mul, Varkenshaas Saté, Spare Ribs, Rib Eye, Gefrituurde kaas en bijv omelet, kozen wij toch hetzelfde. We waren verkocht door de gekonfijte eendenbout met salsa verde en zoete aardappel. Dit was geen verkeerde keus. De eend was goed gegaard en de salsa verde van doperwten en komkommer paste er goed bij. 

Desserts

Bij een fijn diner hoort natuurlijk een dessert bij als afsluiting. Mijn vriendin koos voor de chocolademousse. Dit serveerde ze leuk in een potje. Boven verwachting stond er een  koemelkvrij dessert op de kaart, fijn voor mij. De donut met sorbetijs met pure chocolade. Machtig, maar zoet en lekker.

Dineren bij Bistro Berg & Dal is een aanrader. Door de locatie is speciaal. Als je voor het eerst komt heb je het idee dat je een geheim plekje hebt ontdekt. Maar ook het diner is fantastisch. Voor zowel mijn voor- als hoofdgerecht zou ik zo weer terug gaan. Heb je dieetwensen? Ze hebben een speciale allergiekaart bij Bistro Berg & Dal. Daarnaast is het ook geen probleem om alles met de chef te bespreken. Wat fijn!

Bistro Berg & Dal - dineren in de Haagse historische boerderij

Klik hier voor meer restaurant reviews in Den Haag