Sohbet Barbecue restaurant in Den Haag: De plek voor lekker en authentiek Turks eten

Wat heb ik weer lekker en authentiek Turks eten, ditmaal bij Sohbet barbecue restaurant. In de Turkse keuken wordt er veel gebruikgemaakt van de grill. Denk maar aan gerechten als de Adana Kebab (lamsgehakt van de spies), Mixed Grill, Tavuk Sis (kipspiezen) of de Rib-eye, T-bone steak, lamskoteletten en vleugels van de grill. Bij restaurant Sohbet kun je deze bekende authentieke Turkse gerechten bestellen, maar je kunt ook kiezen om zelf te barbecueën aan tafel. Naast Turkse gerechten kun je ook kiezen uit burgers, vis- en pastagerechten. En naast alleen dineren mag je bij dit restaurant de hele dag plaatsnemen, voor bijvoorbeeld een ontbijt of lunch. Wat een veelzijdig restaurant! Ik reed hier al vaak langs en was heel nieuwsgierig naar dit restaurant. Ik dineerde bij Sohbet BBQ in Den Haag en dat ze het goed grillen goed kunnen, is duidelijk. De mezzes en mixed grill was echt heerlijk. In dit artikel lees je hier meer over. 

Authentiek Turks eten bij Sohbet barbecue restaurant

Over Sohbet BBQ restaurant en bar

Sohbet, wat letterlijk “babbelen” betekent in het Turks is een groot restaurant aan de Calandkade in Den Haag. Het restaurant is een plek waar je voor culinair genot en gezelligheid komt. Of je nu komt om met een groep zelf  onbeperkt te barbecueën met verschillend (halal) vlees en diverse groentes of iets wilt kiezen van het uitgebreide menu met Turkse specialiteiten. Het restaurant heeft veel tafels en is gezellig ingericht, het heeft een huiselijke sfeer. Het barbecuegedeelte is gescheiden van de tafels waar je a la carte kunt eten. Wel zo fijn als je niet in de rook wilt zitten. De afzuiging bij het barbecuegedeelte is gelukkig sterk, want je ruikt niets van de barbecue. 

Turkse barbecue

Turkse gerechten van de grill of barbecue zijn al eeuwenlang een onderdeel van de Turkse culinaire traditie. Het grillen en barbecueën van voedsel is ontstaan in het oude Anatolië, dat nu bekendstaat als het moderne Turkije. Het was een manier om voedsel te bereiden en te conserveren in een regio met een rijke vlees- en veehouderijtraditie. Het proces van grillen en roosteren was ook een praktische manier om vlees langer houdbaar te maken, vooral toen er nog geen koelingstechnologie was. Een van de bekendste gerechten die ontstond is kebap (kebab), wat “geroosterd vlees” betekent. Dit is gemarineerd vlees, zoals lam, kip of rundvlees, dat aan spiesen wordt geregen en boven een open vuur wordt geroosterd.

De marinades en kruidenmengsels die worden gebruikt, variëren van regio tot regio. Ook andere gegrilde Turks vleesgerechten zijn”köfte”, gehaktballen gemaakt van gekruid vlees (meestal lams- of rundvlees) en stukken vlees worden ook op de houtskoolgrills bereid. De bereiding van het vlees varieert per regio, elke streek heeft zijn eigen speciale recepten en kruidenmixen. Turkse barbecues zijn niet beperkt tot vleesgerechten, groente, zoals aubergines, paprika’s en tomaten, worden vaak op de grill gelegd. Bovendien worden “pide” – een soort plat brood – en “lahmacun” (Turkse pizza) worden vaak ook houtskoolgrills gebakke. Bij Sohbet barbecue restaurant in Den Haag kun je onbeperkt genieten van barbecueplezier. Je grilt je eigen vleesgerechten op echte houtskool. Ondertussen smul je vast van de mezzes met vers Turks brood. 

Authentiek Turks bij Sohbet barbecue restaurant

Restaurant Sohbet Barbecue is een restaurant dat de hele dag open is. Wil je jouw dag starten met een lekker traditioneel Turks ontbijt, bekend als “koy kahvaltisi”, dat kan! Gerechten als Menemen (Turkse omelet), Turkse linzensoep of andere ontbijtgerechten. 

Lunchen kan ook met deze gerechten, maar ook met diverse salades, pides en lachmacuns. Genoeg keuze dus. 

Wij dineerden hier met diverse gerechten van de menukaart. Ondanks de diversiteit van de  gegrilde visgerechten, burgers, pizza’s en pasta’s, kozen wij toch voor traditionele Turkse vleesgerechten. Het werd de mixed grill en begonnen met champignons en mezzes. De mezzes krijg je sowieso vooraf bij de mixed grill, dus hoef je niet los te bestellen. Daarnaast bestelden we ook een pide met lamsgehakt. Naar keuze krijg je er rijst, bulgur of friet bij. Voor ik het wist stond onze hele tafel vol met allemaal lekkere ruikende Turkse gerechten. Wat een feest!

De mixed grill is een plateau met diverse gegrilde vleesgerechten, zoals lamskoteletten, kippenvleugels, Adana Kebab, Lamskebab, kispies en de soms wat pittige Turkse pepers. Ik heb deze avond ontzettend gesmuld van alle lekkere gerechten. Ik kom hier graag terug!


Authentiek Turks eten bij Sohbet barbecue restaurant

Sluit je diner af met een taartje of Turkse baklava met een kopje Turkse thee en je kunt rollend naar huis.

Dieetwensen en allergieën

Ik gaf mijn voedselallergieën, geen noten en koemelk, aan tafel door. Samen met de bediening kon ik kijken wat ik mocht eten of wat eventueel apart kon komen. Vooral bij de mezzes is dat belangrijk. Heel fijn dat iedereen op de hoogte is van de ingrediënten, zodat ik een veilige keuze kon maken.

Klik hier voor meer reviews van restaurant in Den Haag