Appel- amandeltaart

Ik heb nu weer een heel lekker taartje ontdekt, een appel-amandeltaart. Super smaakvol, zoet en machtig en luchtig tegelijk. Deze taart zag ik voorbij komen bij Cookingqueens en ik moest dit uitproberen. En wat is dit lekker!!! De taart wordt gemaakt van amandelmeel, dus koolhydraatarm en glutenvrij! En deze taart is zoals al mijn recepten koemelkvrij en lactosevrij. Ideaal toch? Verder gebruik je suiker, plantaardige boter en eieren en uiteraard appels. Je kunt de appel-amandeltaart gezonder maken door de suiker door stevia te vervangen, wat je wilt.
Ik ben gek op taartjes en cakes en vooral de laatste jaren ben ik flink aan het bakken. Appel is een makkelijk product om hiervoor te gebruiken, ook omdat ik het vaak in huis heb. Wat denk je van appeltaart met filodeeg, kleine koolhydraatarme appeltaartjes van amandelmeel of appelflappen met Licor43. Maar ook Surinaamse maizenakoekjes, marmercake of kokosmakronen zijn makkelijk te maken en super lekker. Je vind hier al deze zoete recepten.
De appel-amandeltaart is ook makkelijker te maken dan je denkt. Het belangrijkste is de eieren goed scheiden en goed laten bakken. De taart is machtig, dus snijd niet te grote stukken. Des te meer taart heb je zo. Hier lees je het makkelijke recept.

Appel- amandeltaart
Equipment
- 1 bakblik of springvorm
- 1 mengkom
- 2 schotels
Ingrediënten
- 3 st appels
- 200 gr amandelmeel
- 125 gr plantaardige boter
- 100 gr suiker
- 4 st eieren
- 2 tl citroensap
- 1 tl bakpoeder
- 4 el amandelschaafsel
- snufje zout
- 1 el poedersuiker
Instructies
- Zorg ervoor dat je eieren en boter op kamertemperatuur zijn.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed je bakblik met bakpapier en vet in met een beetje gesmolten boter.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
- Voeg de citroensap en kaneel toe en roer door elkaar.
- Scheid de eieren over 2 kommetjes. De eiwitten en de eigeel in aparte kommetjes.
- Klop de eiwit met een mixer met de helft van de suiker.
- Vervolgens voeg je de eigeel toe met de rest van het suiker. Voeg de bakpoeder en boter in stukjes erbij.
- Schep de amandelmeel erbij en mix tot een mengsel.
- Roer de appelblokjes erdoor.
- Schep de mix in de bakvorm en maak de bovenkant glad met een achterkant van de een lepel.
- Strooi de geschaafde amandelen erover.
- Bak 40 minuten in de oven.
- Laat goed afkoelen voor het aansnijden, anders valt de taart uit elkaar.
- Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

Klik hier voor meer zoete recepten










