Broodje kip teriyaki

Warme broodjes, wat is dat smullen, net zoals dit broodje kip teriyaki. Thuis aten wij regelmatig warme broodjes en dan vooral de Surinaamse broodjes. Denk hierbij aan broodje kip kerrie, broodje bakkeljauw of broodje soja kip hmmm.. Heerlijk op zo’n Surinaamse puntje, kort verwarmd onder de grill en lekker met wat groente erbij. Deze broodjes kun je op steeds meer plekken kopen, maar ook zelf maken.

Een lekkere variant hierop is het broodje kip teriyaki. Ik gebruikte voor dit broodje kippendijfilet, omdat dit sappig blijft tijdens het bakken of grillen. De kip wordt gebakken of gegrild en tijdens het koken ingesmeerd met de teriyakisaus, waardoor het een mooie glanzende laag krijgt. Teriyakisaus kun je zelf maken, maar je kunt ook goede teriyakisaus kopen bijvoorbeeld in de toko of supermarkt. Deze, wat zoete, saus is lekker met van alles, groente, kip, vis, noem maar op. Ik maakte eerder al Zalm teriyaki uit de ovengehaktballetjes met teriyaki en kippenvleugels met teriyakisaus. Voor dit gerecht wokte ik kippendijfilet en stukjes paprika met teriyakisaus. Voor de kleur voegde ik nog wat extra donkere sojasaus voor de kleur toe en voila! Lees hier het recept van het Broodje kip teriyaki.

Broodje kip teriyaki

Broodje kip teriyaki

Warme broodjes, wat is dat smullen, net zoals dit broodje kip teriyaki. Ik gebruikte voor deze broodje kippendijfilet gebruikt, omdat dit sappig blijft tijdens het bakken of grillen. De kip wordt gebakken of gegrild en tijdens het koken ingesmeerd met de teriyakisaus, waardoor het een mooie glanzende laag krijgt. Teriyakisaus kun je zelf maken, maar je kunt ook goede teriyakisaus kopen bijvoorbeeld in de toko of supermarkt. Voor dit gerecht wokte ik kippendijfilet en stukjes paprika met teriyakisaus. Voor de kleur voegde ik nog wat extra donkere sojasaus voor de kleur toe en voila!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Aziatisch, Japans
Porties 4

Equipment

  • 2 snijplanken
  • 1 wok

Ingrediënten
  

  • 500 gr kippendijfilet
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el teriyakisaus
  • 1 el donkere zoute sojasaus
  • 3 st paprika's
  • 1 tl maizena
  • 2 st lente-ui
  • 2 tl sesamzaadjes
  • 4 st Surinaamse of Turkse puntjes

Instructies
 

  • Snijd de kippendijfilet in smalle reepjes en leg apart.
  • Pel de ui, snijd in parten en snijd vervolgens fijn. Daarna pel je de tenen knoflook. Pak een wok en schenk hier de zonnebloemolie in. Bak de uien en pers de knoflook in en knoflookpers. Bak tot de uien glazig zijn. 
  • Vervolgens voeg je de kippendijfilet toe en bak mee. Schep de teriyakisaus erbij en roer door tot de kip rondom bruin is. Ondertussen snijd je de paprika’s in grote blokken en voeg je die ook toe en bak nog ruim 10 minuten mee.
  • Daarna voeg je de donkere sojasaus en maïzena toe. Roer nog even goed door op een laag vuurtje.
  • Snijd de bosui fijn en leg apart.
  • Snijd de broodje open en verwarm kort in een koekenpan of in een grill.
  • Leg de warme kip met paprika erin. Strooi bosui en sesamzaadjes erover.
Trefwoord kip, paprika, teriyaki
Broodje kip teriyaki

Klik hier voor meer recepten met warme broodjes