Pasta met kip, spinazie en roomsaus

Deze pasta met kip, spinazie en roomsaus is er zo eentje die altijd goed is. Comfortfood it is! Een romige, smaakvolle pasta met malse stukjes kippendijfilet, zongedroogde tomaatjes en verse spinazie. De saus is zijdezacht dankzij de plantaardige room en krijgt een heerlijke hartige twist van de tomaten. Simpel, snel én super lekker.
Pasta is misschien wel het populairste comfortfood dat er is. Jong en oud, iedereen is er dol op. En dat is niet gek, want je kunt er eindeloos mee variëren. Denk aan klassiekers als pasta met gehakt, pasta pesto met gerookte kip of een pittige pasta kip arrabiata. Ook de vegetarische varianten zijn favoriet , een pasta met mediterrane groenten of een pasta a la norma met aubergine bijvoorbeeld. En dan heb je natuurlijk nog de vispasta’s, zoals een romige pasta met zalm of een frisse variant met garnalen. Met pasta kun je echt alle kanten op.
Voor deze romige variant gebruik ik kippendijfilet, omdat die heerlijk mals blijft en veel smaak heeft. Je snijdt de kippendijfilet in blokjes, bakt die goudbruin en voegt vervolgens de zongedroogde tomaten en verse spinazie toe. Roer er nog een lepel groene pesto door. De (plantaardige) roomsaus maakt het geheel heerlijk romig en vol van smaak. De pasta is door de plantaardige roomsaus helemaal koemelkvrij en lactosevrij. Serveer met je favoriete pastasoort, tagliatelle, penne of fusilli, en je hebt binnen no time een bord vol comfortfood op tafel. Je leest hier het volledige recept.
Pasta met kip, spinazie en roomsaus
Equipment
- 1 wok op hapjespan
- `1 kookpan
- 1 snijplank
Ingrediënten
- 75 gr pasta bijv penne of fusilli
- 300 gr verse spinazie
- 6 st zongedroogde tomaten
- 2 tl groene pesto
- 100 ml plantaardige kookroom
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 st ui
- 4 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- zout
Instructies
- Snijd de kipdijfilet in stukjes.
- Snijd de uien en knoflook fijn.
- Schenk olijfolie in de pan en bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de blokjes kippendij toe en bak tot ze gaar zijn.
- Voeg dan de spinazie beetje bij beetje toe en laat slinken.
- Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in plakjes er bak mee.
- Roer de(plantaardige) roomsaus erdoor en de pesto.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Laat op een zacht vuurtje sudderen.
- Kook de pasta tot het al dente is.
- Giet de pasta af en roer door de saus.

Klik hier voor meer pasta recepten










