Pasta met kip, spinazie en roomsaus
Deze pasta met kip, spinazie en roomsaus is er zo eentje die altijd goed is. Comfortfood it is! Een romige, smaakvolle pasta met malse stukjes kippendijfilet, zongedroogde tomaatjes en verse spinazie. De saus is zijdezacht dankzij de plantaardige room en krijgt een heerlijke hartige twist van de tomaten. Simpel, snel én super lekker. Lees hier het recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
1 wok op hapjespan
`1 kookpan
1 snijplank
- 75 gr pasta bijv penne of fusilli
- 300 gr verse spinazie
- 6 st zongedroogde tomaten
- 2 tl groene pesto
- 100 ml plantaardige kookroom
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 st ui
- 4 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- zout
Snijd de kipdijfilet in stukjes.
Snijd de uien en knoflook fijn.
Schenk olijfolie in de pan en bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de blokjes kippendij toe en bak tot ze gaar zijn.
Voeg dan de spinazie beetje bij beetje toe en laat slinken.
Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in plakjes er bak mee.
Roer de(plantaardige) roomsaus erdoor en de pesto.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat op een zacht vuurtje sudderen.
Kook de pasta tot het al dente is.
Giet de pasta af en roer door de saus.
Trefwoord kip, pasta, roomsaus, spinazie