Ovenschotel met kabeljauw en veel groente

Op zoek naar een snel, gezond én lekker gerecht? Deze ovenschotel kabeljauw en heel veel groente is echt zo lekker. Ovenschotels zijn ideaal om te maken. Ze zijn perfect voor drukke dagen waarop je wel iets lekkers en voedzaams op tafel wil zetten, maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Je snijdt wat ingrediënten, legt alles in een ovenschaal, schuift het de oven in en de rest gaat vanzelf. Ondertussen kun je de tafel dekken, nog wat werk afronden of vast opruimen, ideaal toch? De oven doet het werk.
Ik ben gek op ovenschotel, want het is comfortfood op zijn best, zonder ingewikkeld gedoe. Denk aan Kip met kikkererwten en berbere kruiden, een pastaschotel of een Italiaanse kippenstoof uit de oven of een Mediterraanse ovenschotel met zalm. Comfortfood op zijn best, zonder ingewikkeld gedoe. Hier vind je een verzameling van recepten van lekkere ovenschotels.
Deze ovenschotel met kabeljauw en veel groente is een goed voorbeeld van zo’n doordeweekse maaltijd. Makkelijk te maken, gezond en toch vol smaak. De basis bestaat uit kleurrijke groenten zoals courgette, paprika’s, tomaten en kleine aardappeltjes. Daarbij twee stukken kabeljauwfilet en zo de oven in. Wat deze schotel zo lekker maakt, zijn de pure smaken. De groenten krijgen een licht geroosterde smaak, de kabeljauw blijft sappig en samen met wat olijfolie, knoflook en Italiaanse kruiden ontstaat er een heerlijk gerecht zonder dat je veel nodig hebt. Een hele maaltijd in één ovenschaal. Lees hieronder het makkelijke recept.

Ovenschotel met kabeljauw en veel groente
Equipment
- 1 ovenschaal
- 1 snijplank
Ingrediënten
- 1 st ui
- 2 tenen knoflook
- 1 st courgette
- 2 st paprika
- 4 st tomaten
- 300 gr aardappeltjes met schil
- 3 el olijfolie
- 2 tl Italiaanse kruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de aardappelen met schil goed schoon. Snijd deze door tweeen.
- Kook of stoom de aardappelen tot ze beetgaar zijn.
- Snijd de ui in ringen. Snijd de knoflook in plakken.
- Was de courgette en snijd in dunne plakken.
- Was ook de paprika's en tomaten en snijd in plakken.
- Verdeel alle groente over de ovenschaal. Schenk de olijfolie erover en strooi de kruiden erbij. Schep om.
- Plaats de groentes met aardappelen voor 15 minuten in de oven.
- Vervolgens leg je de kabeljauwfilets erbij.
- Bak nog 15-20 minuten.

Klik hier voor meer recepten met kabeljauw