Pollo A La Brasa – Peruaanse geroosterde kip 

Pollo A La Brasa,  Peruaanse geroosterde kip, is een recept wat ik vond dit het mooie kookboek Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero. Katinka die zelf half Peruaans is schreef het nieuwste Peruaanse kookboek, lees hier alles over het kookboek. Eerder maakte ik uit dit boek al de Aguachile, ceviche van garnalen en avocado, zie hier het recept..

Deze Pollo A La Brasa vond ik minstens net zo lekker uit zien, dus die moest ook maar snel gemaakt worden. Bij Pollo A La Brasa wordt de kip gemarineerd met bier, sojasaus en azijn. Hierdoor krijg de kip een heerlijke, zoet, zuur en zout smaak. Ik maakte de kip met Aji Amarillo Paste, ontwikkeld door Katinka en Westlandpeppers. Het recept is erg makkelijk te maken. Kip marineren, een geruime tijd laten intrekken in de koelkast en daarna schuif je het zo de oven in. Deze Pollo A La Brasa is lekker met geroosterde groente en een puree van limabonen. En als Katinka dat schrijft, ga ik dat zeker ook doen. De combinatie van de groente met bonenpuree en kip was hemels. Hier het recept met mijn eigen twist.

Pollo A La Brasa - Peruaanse geroosterde kip 

Voor 4 personen

Ingrediënten

Voor de kip Pollo A La Brasa – Peruaanse geroosterde kip
10 drumsticks
120 ml wittewijnazijn
120 ml Aji Amarillo Paste (een mengsel van Amarillo peper, witte wijn azijn, suiker, zout en olie)
3 tenen knoflook
120 ml donkere sojasaus
100 ml zonnebloemolie
240 ml bier (mag ook alcoholvrij)
1 tl gemalen komijn
Zout en zwarte peper

Voor de groente en Limabonenpuree
2 paprika’s
1 rode ui
1 aubergine
Een knol venkel
400 gr Limabonen uit blik

1/2 sinaasappel 

Bereiding

Was de drumsticks en leg daarna in een ruime kom. Schenk de olie, azijn, bier en sojasaus erbij. Vervolgens schep je de  Aji Amarillo Paste erbij. Pers de knoflook met een knoflookpers en roer door de kip. Schep vervolgens de komijn erbij en strooi een beetje peper en zout erbij. Roer samen goed door elkaar. Leg de kip met alle marinade  in een afgesloten bak of schaal minimaal 4 uur in de koelkast. 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de groente en snijd in gelijk stukjes. Bak een bakplaat en leg hier en bakpapiertje op. Verdeel de groente over de bakplaat en schenk hier een klein beetje olie op. Rooster de groente vervolgens 20 minuten in de oven.

Ondertussen maak je de bonenpuree. Pak een kom en schep hier de limabonen in. Pers het sap uit de helft van de sinaasappel. Schenk de olie, zout en water erbij. Meng met een staafmixer of in een chopper tot een glad mengsel. Rasp de schil van sinaasappel boven het mengsel en roer door.

Haal de groente uit de oven, maar de oven aan staan. Stel de temperatuur van de oven op 180 graden. 
Bak een braadslede en leg de drumsticks hierin. Schenk de overig marinade erbij en laat de kip minimaal een uur roosteren in de oven. Kijk of de kip gaar is, zo niet, laat de kip nog 10 minuten langer in de oven.

Serveer de kip met limabonenpuree ernaast en strooi de geroosterde groente over de puree.

Pollo A La Brasa - Peruaanse geroosterde kip 

Klik hier voor meer recepten met kip