Couscous met merguez

Een van mijn favoriete snelle maaltijden is couscous met merguez en geroosterde groente. Het heerlijke van dit gerecht is dat je geen pan nodig hebt, maar alleen de oven en een schaal.
Ik ben gek op couscous en maak het regelmatig. Couscous kun je bij Marokkaanse traditionele gerechten eten met bijvoorbeeld een tajine met dorade of tajine met lamskofte. Couscous is ook heel lekker met een stuk zalm of couscous met lamskoteletten in ras el hanout. Couscous gebruik ik ook veel in salades. Lekker een couscoussalade met spinazie en feta of couscoussalade met gerookte kip. En nu gaan we voor couscous met merguez worsten. Een gerecht dat ik eigenlijk al vaak maak, maar nog niet online stond. Merguez koop je bij de islamitische slager of supermarkt. Je hebt merguez van rund, kip of lamsvlees.
Voor dit gerecht van couscous met merguez heb je veel verse groente nodig, maar het is in een mum van tijd klaar. Wie zegt dat koken veel tijd kost. De groente, een mix van courgette, aubergine, paprika en tomaten, snijd je grof en rooster je in de oven. De laatste 10 minuten leg je de merguez erbij op de bakplaat. Ondertussen laat je de couscous wellen in een bak met kokend water. Ideaal toch. Een voedzame maaltijd met veel groente en vlees. Om het af te maken strooi ik nog feta over en verse koriander. Smullen dit. Hier het makkelijke recept.

Couscous met merguez
Equipment
- 1 bakplaat
- 1 snijplank
- 1 diepe kom
- 1 plat bord
- 1 vel bakpapier
Ingrediënten
- 150 gr couscous
- 4 st merguez
- 1 st rode ui
- 1 st aubergine
- 1 st paprika
- 2 st tomaten
- 100 gr feta
- 1 bosje verse koriander
- 2 el olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de bakplaat er vast uit.
- Snijd de rode ui in parten. Was de courgette en aubergine. Snijd beide in blokjes. Was de paprika en tomaten en snijd deze in evengrote blokken
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Leg de groente erop en schenk de olijfolie erbij. Meng goed en verdeel de groente over de bakplaat.
- Leg de groente voor 10 minuten in de oven.
- Doe de merguez worsten hierna erbij en bak nog 10 minuten mee.
- Ondertussen weeg je de couscous af en leg je die in de diepe kom. Schenk hier 150 ml kokend water bij en dek af met een plat bord.
- Snijd de feta in blokjes en de koriander fijn.
- Maak de bordjes op en smullen maar.

Klik hier voor meer recepten met couscous










