Ga terug
Couscous met merguez

Couscous met merguez

Voor dit gerecht van couscous met merguez heb je veel verse groente nodig, maar het is in een mum van tijd klaar. Een voedzame maaltijd met veel groente en vlees. Om het af te maken strooi ik nog feta over en verse koriander. Smullen dit. Hier het makkelijke recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion, marokkaans, Turks
Porties 2

Equipment

  • 1 bakplaat
  • 1 snijplank
  • 1 diepe kom
  • 1 plat bord
  • 1 vel bakpapier

Ingrediƫnten
  

  • 150 gr couscous
  • 4 st merguez
  • 1 st rode ui
  • 1 st aubergine
  • 1 st paprika
  • 2 st tomaten
  • 100 gr feta
  • 1 bosje verse koriander
  • 2 el olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de bakplaat er vast uit.
  • Snijd de rode ui in parten. Was de courgette en aubergine. Snijd beide in blokjes. Was de paprika en tomaten en snijd deze in evengrote blokken
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Leg de groente erop en schenk de olijfolie erbij. Meng goed en verdeel de groente over de bakplaat.
  • Leg de groente voor 10 minuten in de oven.
  • Doe de merguez worsten hierna erbij en bak nog 10 minuten mee.
  • Ondertussen weeg je de couscous af en leg je die in de diepe kom. Schenk hier 150 ml kokend water bij en dek af met een plat bord.
  • Snijd de feta in blokjes en de koriander fijn.
  • Maak de bordjes op en smullen maar.
Trefwoord aubergine, courgette, koriander, paprika, tomatensaus