Chana palak masala – Indiase curry met kikkererwten spinazie

Chana palak masala is een Indiase vegan curry met kikkererwten (chana) en spinazie (palak). Deze romige curry zit bomvol smaak dankzij kruiden als kurkuma, garam masala, komijn en verse koriander, samen met tomatenblokjes voor een volle, rijke saus. Het is bovendien heel makkelijk om te maken, want je kunt hiervoor gewoon diepvriesspinazie gebruiken. De romigheid komt van de kokoscrème, wat ook nog eens een heerlijke, zachte smaak geeft.

Ik ben gek op de Indiase keuken en heb al heel veel Indiase recepten online staan. De keuken is zó veelzijdig en smaakvol! Er zijn tientallen heerlijke curries met kip, lamsvlees of juist volledig vegan – zoals deze. Denk aan bekende en minder bekende gerechten zoals Tikka Masala, Saag Chicken, Chicken Korma, Chicken Madras of de populaire biryani met kip of lam. Je kunt currypasta’s zelf maken, maar voor sommige recepten zijn de kruidenpasta’s van Patak’s ook ideaal. Dit zijn pure kruidenpasta’s waarmee je in korte tijd een authentieke curry op tafel zet.

Deze palak chana masala is een eenvoudig recept, maar neem er wel even rustig de tijd voor. Dan word je beloond met een grote pan heerlijk geurige en volle curry. Serveer met basmatirijst en naan. Lees hier het makkelijke recept van de Chana palak masala, Indiase curry met kikkererwten spinazie

Chana palak masala - Indiase curry met kikkererwten spinazie

Chana palak masala – Indiase curry met kikkererwten spinazie

Een heerlijke romige vegan curry met kikkererwten (chana) en spinazie (palak). Deze curry is smaakvol en goed vullend. Lees hier het makkelijke recept.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Hapjespan of braadpan
  • 1 snijplank
  • 1 vergiet

Ingrediënten
  

  • 400 gr kikkererwten
  • 2 st uien
  • 4 tenen knoflook
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 2 st tomaten
  • 200 gr kokoscrème
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl chilipowder
  • 500 gr diepvries bladspinazie
  • 3 el zonnebloemolie
  • Een paar takjes verse koriander
  • Kruidenpasta
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl Garam masala
  • 70 gr tomatenpuree
  • Of
  • 2 el milde curry pasta Patak

Instructies
 

  • Hak de uien en knoflook fijn.
  • Zet de pan op het vuur en bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn.
  • NU maak de je kruidenpasta. Voeg alle poeder kruiden toe en roer mee. Roer ook de tomatenpuree erbij.
  • Spoel de kikkererwten in een vergiet op en laat uitlekken.
  • Voeg in de pan de kikkererwten, tomatenblokjes uit blik en de verse en 100 ml water toe.
  • Zet het vuur hoger tot het kookt en verlaag daarna naar middellaag, zodat het zachtjes kan sudderen. Laat 10 minuten sudderen en roer af en toe.
  • Snijd de tomaten in blokjes en roer door.
  • Roer de kokoscrème erdoor en laat sudderen met de deksel op de pan.
  • Voeg een theelepel zout toe en vervolgens de spinazie erbij. Laat 5 minuten meekoken en roer door.
  • Hak de verse koriander fijn.
  • Serveer met rijst en naan en strooi de verse koriander over de Chana Palak Masala
Trefwoord curry, kikkererwten, spinazie, tomaten, vegan, vegetarisch
Chana palak masala - Indiase curry met kikkererwten spinazie

Klik hier voor meer Indiase recepten