Chana palak masala - Indiase curry met kikkererwten spinazie
Een heerlijke romige vegan curry met kikkererwten (chana) en spinazie (palak). Deze curry is smaakvol en goed vullend. Lees hier het makkelijke recept.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
1 Hapjespan of braadpan
1 snijplank
1 vergiet
- 400 gr kikkererwten
- 2 st uien
- 4 tenen knoflook
- 400 gr tomatenblokjes uit blik
- 2 st tomaten
- 200 gr kokoscrème
- 1 tl gemalen kurkuma
- 1 tl chilipowder
- 500 gr diepvries bladspinazie
- 3 el zonnebloemolie
- Een paar takjes verse koriander
- Kruidenpasta
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl gemalen komijn
- 2 tl Garam masala
- 70 gr tomatenpuree
- Of
- 2 el milde curry pasta Patak
Hak de uien en knoflook fijn.
Zet de pan op het vuur en bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn.
NU maak de je kruidenpasta. Voeg alle poeder kruiden toe en roer mee. Roer ook de tomatenpuree erbij.
Spoel de kikkererwten in een vergiet op en laat uitlekken.
Voeg in de pan de kikkererwten, tomatenblokjes uit blik en de verse en 100 ml water toe.
Zet het vuur hoger tot het kookt en verlaag daarna naar middellaag, zodat het zachtjes kan sudderen. Laat 10 minuten sudderen en roer af en toe.
Snijd de tomaten in blokjes en roer door.
Roer de kokoscrème erdoor en laat sudderen met de deksel op de pan.
Voeg een theelepel zout toe en vervolgens de spinazie erbij. Laat 5 minuten meekoken en roer door.
Hak de verse koriander fijn.
Serveer met rijst en naan en strooi de verse koriander over de Chana Palak Masala
Trefwoord curry, kikkererwten, spinazie, tomaten, vegan, vegetarisch