Bruschetta gerookte eendenborstfilet met hoisin

Bruschetta met gerookte eendenborstfilet en hoisin is een feestelijk en chic hapje, ideaal voor de feestdagen. Gerookte eendenborstfilet is een luxe product dat vooral rond de feestdagen in supermarkten verkrijgbaar is. De filet heeft een rijke, volle smaak en een heerlijke zachte structuur die perfect past bij feestelijke gelegenheden. Het subtiele rokerige aroma voegt extra diepte toe en maakt dit product tot een echte delicatesse.

Hoisinsaus, een zoete en hartige saus uit de Chinese keuken, vormt de perfecte smaakpartner voor de eendenborstfilet. Deze saus, gemaakt van sojabonen, knoflook, suiker en specerijen, voegt een vleugje umami toe die de smaak van de gerookte eend prachtig complementeert. De combinatie van de kruidige, licht zoete hoisinsaus met de zachte, luxe eendenborstfilet zorgt voor een smaakexplosie die bij iedereen in de smaak zal vallen.

Bruschetta is altijd een goed idee. Een heerlijk knapperig plakje stokbrood met een lekkere topping erop. De authentieke topping met knoflook, tomaten en olijfolie krijg je vaak als voorgerecht bij een Italiaans restaurant of als lekker hapje bij de borrel. Wist je dat je hier veel verschillende toppings voor kunt bedenken. Zoals bruschetta met champignons, bruschetta met tomaten en tonijn, of bruschetta met tomaten en olijven. Je kunt er van alles op variëren.

Voor deze bruschetta rooster ik het broodje ingesmeerd met olijfolie even kort in de oven. Daarna smeerde ik hoisinsaus op het broodje, een paar blaadjes rucola en een plakje gerookte eendenborstfilet erop en voila! Je hapje is zo klaar. Een perfect gerecht wat je makkelijk kunt voorbereiden of ter plekke snel maken. Hier volgt het makkelijke recept van de Bruschetta gerookte eendenborstfilet met hoisin.

Bruschetta gerookte eendenborstfilet met hoisin

Bruschetta gerookte eendenborstfilet met hoisin

Bruschetta met gerookte eendenborstfilet en hoisinsaus is een feestelijk en chic hapje, ideaal voor de feestdagen. Gerookte eendenborstfilet is een luxe product dat vooral rond de feestdagen in supermarkten verkrijgbaar is. De filet heeft een rijke, volle smaak en een heerlijke zachte structuur die perfect past bij feestelijke gelegenheden. Het subtiele rokerige aroma voegt extra diepte toe en maakt dit product tot een echte delicatesse. Hier het recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Borrelhapje, voorgerecht
Keuken Frans, Fusion, Italiaans

Equipment

  • 1 ovenrooster
  • 1 vel bakpapier

Ingrediënten
  

  • 100 gr eendenborsfilet (ong 15-20 plakjes)
  • 1 st stokbrood
  • 1 zakje rucola
  • 100 gr hoisinsaus

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd het stokbrood in schuine plakken.
  • Smeer het broodje in met een beetje olijfolie.
  • Rooster de broodje op het ovenrooster met een vel bakpapier. Leg het voor 10 minuten in de oven.
  • Haal de broodje eruit. Smeer één theelepel hoisinsaus erover.
  • Vervolgens leg je er een paar blaadjes rucola op.
  • Sluit af met een plakje eendenborstfilet.
Trefwoord bruschetta, eend, hapje, hoisin
Bruschetta gerookte eendenborstfilet met hoisin

Klik hier voor meer recepten van hapjes