Broodje Korean chicken

Zin in een rijkelijk belegd broodje vol smaak, dan is het Broodje Korean Chicken precies wat je zoekt. Dit heerlijke broodje combineert mals gemarineerde kip met een pittige, zoete en hartige Koreaanse barbecuesaus, knapperige sla en een romige Koreaanse mayonaise. Een perfecte mix van kruidig, fris en smeuïg. Ideaal voor een stevige lunch of een snelle, smaakvolle maaltijd.

Wat dit broodje bijzonder maakt, is de Koreaanse marinade waarin de kip wordt bereid. Deze marinade is een combinatie van klassieke Koreaanse smaken zoals sojasaus, gember, knoflook, honing, rijstazijn en natuurlijk gochujang – de beroemde gefermenteerde Koreaanse chilipasta. Dit geeft de kip een diepe, licht rokerige en pittige smaak met een vleugje zoetigheid. Na het marineren wordt de kip goudbruin gebakken, waardoor het lekker sappig blijft met een licht krokant laagje. Naast de gekarameliseerde, pittige kip is er nog een extra smaakmaker op dit broodje: Koreaanse mayonaise. Dit is geen standaard mayonaise, maar een romige saus met een subtiele pittige en hartige twist.

Dit alles wordt geserveerd op een vers zoals een pistoletje of een Turks of Surinaams puntje. De knapperige sla en komkommer zorgen voor een frisse bite. Een Broodje Korean Chicken is dus niet zomaar een kipbroodje, maar een perfecte combinatie van hartig, pittig, zoet en fris. Smullen dit! Lees hieronder het makkelijk recept.

Broodje Korean chicken

Broodje Korean chicken

Een lekker broodje met warme kip, een Broodje korean chicken. Gemarineerde kip met Koreaanse barbecuesaus, sla en nog meer. Een rijkelijk belegd broodje om te smullen. Lees hier het makkelijke recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Aziatisch
Porties 4 broodjes

Ingrediënten
  

  • 500 gr kippendijfilet
  • 2 el korean bbq saus
  • 100 gr ijsbergsla
  • 1 stengel Bosui
  • 1/4 st komkommer
  • 2 el Korean mayonaise

Instructies
 

  • Was de kippendijfilet en snijd in smalle stukjes.
  • Marineer de kippendijfilet met de korean bbq sauce.
  • Bak de kippendijfil in de airfryer op 180 graden, 20 minuten. Je kunt het ook bakken in een pan met een scheutje zonnebloemolie.
  • Snijd ondertussen de bosui fijn. Was de komkommer en snijd in plakken.
  • Ook de ijsbergsla snijd je fijn.
  • Snijd de broodje open. Leg hier eerst wat ijsbergsla op en daarna wat plakjes komkommer.
  • Beleg vervolgens royaal met kip.
  • Vervolgens doe je Korean mayonaise erop.
Trefwoord aziatisch, broodje, kip, koreaans
Broodje Korean chicken

Klik hier voor meer recepten van broodjes kip