Pasta met champignons, spinazie en roomsaus

Pasta met champignons, spinazie en (vegan) roomsaus. Een heerlijke vegetarische makkelijke pasta. Deze pasta is smaakvol, snel te bereiden en heeft niet veel ingrediënten. Een pasta met veel groente, love it! Hij is snel te bereiden, zit boordevol groenten en heeft een heerlijke hartige smaak. Perfect voor een doordeweekse avond.
Champignons zijn een fantastische vleesvervanger in vegetarische gerechten. Ze hebben een stevige, vlezige structuur en een umami-smaak die doet denken aan hartige gerechten met vlees. Daarnaast zijn ze rijk aan eiwitten, vezels en B-vitaminen en bevatten ze belangrijke mineralen zoals selenium en kalium. Dit maakt ze niet alleen lekker, maar ook voedzaam! Ik kook er graag mee, je kunt er ook zoveel mee. Paddenstoelen zijn ook super gezond. Ze zijn caloriearm en bevatten geen vet, maar zitten boordevol belangrijke voedingsstoffen. Paddenstoelen in een pasta, risotto of op een flammkuchen. Maar ook lekker in de soep, in een lasagne of met een Aziatisch sausje met rijst. Hier vind je een verzameling van 10x lekkere recepten met paddenstoelen.
Voor deze pasta gebruikte ik een mix van kastanjechampignons en witte champignons, gecombineerd met een berg verse spinazie. De romige saus maakte ik af met verse geraspte pecorino en geroosterde pijnboompitten voor een extra crunch. Deze pasta is koemelkvrij, door het gebruik van veganroom en pecorinokaas (schapenkaas). Wil je de pasta volledige lactosevrij, kun je i.p.v. pecorino vegankaas erover strooien. De pasta maakte ik af met roomsaus, verse geraspte pecorino en nog wat geroosterde pijnboompitten. Lees hier het makkelijke recept van de Pasta met champignons spinazie en roomsaus.

Pasta met champignons, spinazie en roomsaus
Equipment
- 1 hapjespan of wok
- 1 kookpan
- 1 rasp
Ingrediënten
- 300 gr gedroogde pasta, bijv penne of fusill
- 1 st ui
- 3 tenen knoflook
- 150 gr kastantjechampignons
- 150 gr witte champignons
- 100 gr verse spinazie
- 200 ml sojaroom
- 2 tl Italiaanse kruiden
- Een handje pijnboompitten
- 2 el olijfolie
- Geraspte pecorino
Instructies
- Snijd de ui fijn. Pel de tenen knoflook en snijd ook fijn of pers met een knoflookpers.
- Veeg of borstel de champignons schoon en snijd in plakken.
- Schenk de olijfolie in een wok of hapjespan en bak uien en knoflook mee tot de uien glazig worden. Bak de champignons tot ze zacht worden.
- Voeg de plantaardige roomsaus toe en roer hand voor hand de verse spinazie erdoor.
- Kook ondertussen de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking en giet af in een vergiet.
- Strooi Italiaanse kruiden door de saus. Zet het vuur uit.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan 1 minuut tot ze bruin worden
- Je kunt de pasta door de saus roeren of de borden opmaken met eerst een bodem pasta en daarop de saus.
- Maak af met geroosterde pijnboompitten en rasp er pecorinokaas over.











