Mediterraanse ovenschotel met zalm

Op zoek naar een snel, gezond én lekker gerecht? Deze Mediterrane ovenschotel met zalm is echt een topper! Ovenschotels zijn wat mij betreft echte fantastisch. Ze zijn ideaal voor drukke dagen waarop je wel iets lekkers en voedzaams op tafel wil zetten, maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Je snijdt wat ingrediënten, legt alles in een ovenschaal, schuift het de oven in en de rest gaat vanzelf. Ondertussen kun je de tafel dekken, nog wat werk afronden of vast opruimen, ideaal toch? De oven doet het werk.

Ik ben gek op ovenschotels, want een ovenschotel ruikt altijd heerlijk als hij in de oven staat. Denk bijvoorbeeld aan Kip met kikkererwten en berbere kruiden, een pastaschotel of een Italiaanse kippenstoof uit de oven. Het vult je huis met de geuren van kruiden, geroosterde groenten en gebakken vis of vlees. Comfortfood op zijn best, zonder ingewikkeld gedoe. Hier vind je een verzameling van recepten van lekkere ovenschotels.

Deze Mediterrane ovenschotel met zalm is een goed voorbeeld van zo’n doordeweeks topgerecht. Makkelijk te maken, gezond en toch vol smaak. De basis bestaat uit kleurrijke groenten zoals courgette, aubergine en paprika en lekker met kappertjes en olijven. Daarbovenop gaan twee mooie stukken zalmfilet, die in de oven perfect gaar worden zonder uit te drogen.

Wat deze schotel zo lekker maakt, zijn de pure smaken. De groenten krijgen een licht geroosterde smaak, de zalm blijft sappig en samen met wat olijfolie, knoflook en Italiaanse kruiden ontstaat er een heerlijk gerecht zonder dat je veel nodig hebt. Serveer deze ovenschotel met bulgur, couscous of geroosterde krieltjes voor een complete maaltijd. Deze Mediterrane zalmschotel is perfect voor een doordeweekse avond, maar ook feestelijk genoeg voor het weekend. Het ziet er mooi uit, smaakt fantastisch en is nog gezond ook. Lees hieronder het makkelijke recept.

Mediterraanse ovenschotel met zalm

Mediterraanse ovenschotel met zalm

Mediterraanse ovenschotel met zalm, een heerlijke ovenschaal gevuld met aubergine, courgette, paprika en zalm. Gezond, voedzaam, mooi en zo lekker. Het is heel makkelijk te maken, de oven doet het meeste werk. Lees hier het recept.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans, Italiaans
Porties 2

Equipment

  • 1 ovenschaal
  • 1 snijplank

Ingrediënten
  

  • 1 st aubergine
  • 1 st courgette
  • 1 st rode paprika
  • 1 st ui
  • 1 el kappertjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 6 st olijven, gehalveerd

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de ui door twee, verwijder de schil en snijd in dunne plakken.
  • Was de aubergine en courgette en snijd in plakken.
  • Was de paprika en snijd in reepjes.
  • Verdeel de groente en uien over de ovenschaal, gelaagd. Schenk er olijfolie overheen.
  • Verdeel de kappertjes en olijven erover.
  • Strooi de gedroogde Italiaanse kruiden erover.
  • Plaats voor 15 minuten in de oven.
  • Leg de zalmfilet over de groente en schenk hier ook nog de laatste olijfolie over. Plaats nog 15 minuten in de oven.
Trefwoord aubergine, courgette, gerookte zalm, kappertjes, ovenschotel
Mediterraanse ovenschotel met zalm

Klik hier voor meer ovenschotel recepten