Dineren in Franse stijl met verse vis bij Bistro Mer

Ben je gek op vis? Zet restaurant Bistro Mer op je lijstje. Deze Franse bistro op de Javastraat is een echte Haagse klassieker. Zodra je binnenstapt, voelt het alsof je in Parijs bent: marmeren tafels, koperwerk, spiegels en de lichte serre in wit- en groentinten.. En dan heb ik het nog niet eens over de vitrines vol dagverse vis, schelp- en schaaldieren. Ik was dan ook superblij toen ik werd uitgenodigd om hier te komen eten – deze plek stond al zó lang op mijn lijstje. Tijdens dit diner genoot ik onder andere van verse sashimi, tempura oesters en gravad lax. Lees alles over het diner in dit artikel.

Dineren bij Bistro Mer

Over Bistro Mer

Sinds 1979 is Bistro Mer een begrip in Den Haag. Je herkent het aan de oesterkar buiten en de etalage vol lekkers. De bistro heeft een klassieke Franse inrichting. En achterin vind je de lichte serre in wit- en groentinten. De sfeer is warm en uitnodigend, ideaal voor een avond uitgebreid tafelen.

Eigenaar Marcel Bontje runt Bistro Mer al jaren met liefde. Je voelt zijn passie voor koken in alles terug. Hij komt zelf regelmatig even langs de tafels voor een praatje – zo gezellig. De bediening is vriendelijk en professioneel, waardoor je je meteen op je gemak voelt.

Dineren bij Bistro Mer

Dineren bij Bistro Mer

De menukaart is klassiek Frans, en dat al meer dan 40 jaar. Denk aan mosselen, bouillabaisse, gegrilde mosselen, sashimi, coquilles, kreeft en natuurlijk oesters in allerlei varianten. Maar ook fruit de mer en eendenlever terrine, echt Frans genieten.

Wij schoven aan op een zaterdagavond, en het restaurant zat al lekker vol. We kozen voor het chefs menu, en dat bleek een hele goede keuze. De gerechten verschenen één voor één op tafel, perfect getimed en prachtig geserveerd.

Dineren bij Bistro Mer

We begonnen met warm brood en tempura oesters in een laagje sojasaus – krokant, hartig en echt bijzonder. Daarna kwamen er kleine bordjes met onder andere gravad lax, tonijnsashimi en coquilles met kaviaar. De vis was boterzacht, vers en perfect op smaak.

Als hoofdgerecht kregen we een seizoensspecial: witte asperges met kabeljauw. Zacht, smaakvol en prachtig bereid. Alles was tot in de puntjes verzorgd.

Dineren bij Bistro Mer

Ook de desserts zijn op en top Frans. Denk aan crème brûlée, chocolademousse, dame blanche of een klassieke kaasplank.

Dieetwensen en allergieën

Omdat ik een allergie voor koemelk en noten heb, gaf ik dat van tevoren door. En wat een fijne verrassing: de chef paste de gerechten moeiteloos aan. Geen roomsaus bij de asperges, olijfolie bij het brood en zelfs een speciaal dessert. Zó fijn om zorgeloos en vertrouwd uit eten te kunnen.

Tot snel, Bistro Mer

Ik heb echt genoten van deze avond. De sfeer, het eten, de service – alles klopt hier. Bistro Mer is een pareltje in Den Haag waar je je welkom voelt en culinair verwend wordt. En ik moet snel terug, want die fruits de mer en gegrilde kreeft wachten nog op mij.Tot snel, Bistro Mer!

Dineren bij Bistro Mer

Klik hier voor meer reviews van restaurant in Den Haag