Risotto met groene asperges en makreel

Risotto met groene asperges en makreel, een mooi en smaakvol gerecht, dat de rijke, romige textuur van risotto combineert met de frisse smaak van groene asperges en het hartige van makreel. Deze combinatie zorgt voor een mooie balans van smaken en kleur.

Heb jij eerder verse makreel gegeten? De meest bekende vorm van makreel die we in Nederland eten, is de gerookte makreel. Deze vis in verse vorm vind je wat minder snel terug in de supermarkt, maar bij de visboer of Makro vind je het zeker. Een verse makreel kun je goed op de huid bakken. Makreel is een vette vissoort en zit vol met smaak en voedingsstoffen. Hierdoor is het niet alleen een smakelijke, maar ook een gezonde keuze.

Groene asperges zijn wat makkelijker te vinden en het hele jaar te koop. De groene asperges subtiele, licht bittere smaak die goed past bij de romige risotto. Ze zijn rijk aan vitamines A, C, E en K, en bevatten ook vezels en foliumzuur.

En nu risotto maken van deze ingredïenten. Maak een risotto met groentebouillon en bosui, gril de groene asperges en roer mee. Rasp een berg pecorino erover en roeren maar. Bak als laatste de zalm op de huid en smullen maar. Lees hier het recept.

Risotto met groene asperges en makreel

Risotto met groene asperges en makreel

Een mooi en smaakvol gerecht, dat de rijke, romige textuur van risotto combineert met de frisse smaak van groene asperges en het hartige van makreel. Deze combinatie zorgt voor een mooie balans van smaken en kleur. En nu risotto maken van deze ingredïenten. Maak een risotto met groentebouillon en bosui, gril de groene asperges en roer mee. Rasp een berg pecorino erover en roeren maar. Bak als laatste de zalm op de huid en smullen maar. Lees hier het recept.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion, Hollands, Italiaans
Porties 4

Equipment

  • 1 wok met deksel
  • 1 koekenpan
  • 1 grillpan of contactgrill
  • 1 snijplank
  • 1 kaasrasp

Ingrediënten
  

  • 200 gr risottorijst
  • 1 st ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 st bouillonblok
  • 10 gr plantaardige boter
  • 3 el olijfolie
  • Een bos Groene asperges a 10 stuks
  • 8 stuks verse makreelfilet
  • 3 stuks bosui
  • Een paar takjes verse tijm
  • Een stuk Pecorino kaas of Parmezaan

Instructies
 

  • Kook 300 ml water in de waterkoker of in een pan. Voeg de bouillonblok toe.
  • Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn. Snijd de bosui in fijne ringen.
  • Pak een hapjespan met deksel of een kookpan. Smelt de boter in de pan. Bak de uien en knoflook en bosui mee. Vervolgens bak je de risottorijst mee.
  • Voeg een soeplepel bouillon toe. Als alle vocht uit de risotto is voeg je een meer bouillon toe. Herhaal dit tot alle bouillon op is.
  • Ondertussen was je de groene asperges. Snijd de harde onderkanten eraf.
  • Verwarm de grill en smeer in met een beetje olie. Grill de asperges gaar.
  • Als de risotto klaar is, rasp je de kaas over de risotto. Roer goed door. Zet het vuur uit.
  • Dek de makreelfilets droog. Pak een koekenpan en schenk hier de rest van de olijfolie in. Bak de makreelfilets op de huis in 5-8 minuten gaar.
Risotto met groene asperges en makreel

Klik hier voor meer risotto recepten