Risotto met groene asperges en makreel
Een mooi en smaakvol gerecht, dat de rijke, romige textuur van risotto combineert met de frisse smaak van groene asperges en het hartige van makreel. Deze combinatie zorgt voor een mooie balans van smaken en kleur. En nu risotto maken van deze ingredïenten. Maak een risotto met groentebouillon en bosui, gril de groene asperges en roer mee. Rasp een berg pecorino erover en roeren maar. Bak als laatste de zalm op de huid en smullen maar. Lees hier het recept.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion, Hollands, Italiaans
- 200 gr risottorijst
- 1 st ui
- 3 tenen knoflook
- 1 st bouillonblok
- 10 gr plantaardige boter
- 3 el olijfolie
- Een bos Groene asperges a 10 stuks
- 8 stuks verse makreelfilet
- 3 stuks bosui
- Een paar takjes verse tijm
- Een stuk Pecorino kaas of Parmezaan
Kook 300 ml water in de waterkoker of in een pan. Voeg de bouillonblok toe.
Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn. Snijd de bosui in fijne ringen.
Pak een hapjespan met deksel of een kookpan. Smelt de boter in de pan. Bak de uien en knoflook en bosui mee. Vervolgens bak je de risottorijst mee.
Voeg een soeplepel bouillon toe. Als alle vocht uit de risotto is voeg je een meer bouillon toe. Herhaal dit tot alle bouillon op is.
Ondertussen was je de groene asperges. Snijd de harde onderkanten eraf.
Verwarm de grill en smeer in met een beetje olie. Grill de asperges gaar.
Als de risotto klaar is, rasp je de kaas over de risotto. Roer goed door. Zet het vuur uit.
Dek de makreelfilets droog. Pak een koekenpan en schenk hier de rest van de olijfolie in. Bak de makreelfilets op de huis in 5-8 minuten gaar.