Paprikasoep met Italiaanse kruiden

Een heerlijke paprikasoep met Italiaanse kruiden. Ik bedacht dit receptje, omdat ik een keer veel te veel paprika’s over had. En je kan natuurlijk van alles soep maken. Het enige wat direct opviel wat dat als je verschillende kleuren paprika’s hebt, je een bruin mengsel krijgt. Voeg wat tomatenpuree toe en voila… een mooi oranje en dik soepje! Hier het recept voor Paprikasoep met Italiaanse kruiden.
Ingrediënten
1 el olijfolie
4 paprika’s (maakt niet uit welke kleur)
2 uien
2 tenen knoflook
1 blikje tomatenpuree
2 groentebouillonblokjes
2 tl Italiaanse of Provençaalse kruiden (mengsel van oregano, thijm, basilicum etc.)
Eventueel 1 tl bloem
Bereiding Paprikasoep met Italiaanse kruiden
Kook in de waterkoker 1 liter water. Hak de ui en knoflooktenen grof en snijd de paprika’s in stukken. In een soeppan bak je uien en knoflook in olijfolie. Voeg na een paar minuutjes de paprika’s toe en bak dit ook even mee. Vervolgens voeg je 1l water en de bouillonblokjes toe. Laat dit alles +/- 15 minuutjes koken.
Op het laatst doe je de inhoud van het hele blikje tomatenpuree erbij en pureer je de soep. Hierdoor krijg je de mooie oranje kleur. Voeg nog wat Italiaanse of Provençaalse kruiden toe en roer dit nog even door de soep.
Voeg naar smaak wat fijn zout en gemalen zwarte peper toe.
Schenk de soep in diepe borden en serveer met wat ciabatta en tomatentapenade.
Lisette
I’m inspired to make this dish! I’ll let you know how it was! Thanks for sharing!
Priya
Hi Lisette, I’m looking forward hearing from you how the soup was! I really like it! Enjoy cooking and eating it!