Kokosmakronen

Kokosmakronen zijn lekker, zoet en héél makkelijk te maken. Wist je dat je voor kokosmakronen maar drie ingrediënten nodig hebt? Suiker, eiwit en geraspte kokos. Die meng je goed door elkaar, je vormt er balletjes van op de bakplaat en daarna schuif je ze zo de oven in. En het is zó lekker. Je maakt in één keer wel 15-20 kokosmakronen.

Je maakt in no time deze goudbruine, smeuïge koekjes die heerlijk geuren naar tropische kokos. Het fijne aan kokosmakronen is dat ze een soort alleskunner zijn: perfect als homemade snack bij een kop koffie of thee, ideaal als traktatie voor op werk of school, en ook nog eens glutenvrij en koemelkvrij.

Wat ik er zo leuk aan vind? Ze doen me denken aan vroeger. Aan die ouderwetse bakkerijen met stapels makronen op de toonbank. Maar eerlijk? De zelfgemaakte variant is vaak nog lekkerder – vooral als ze nét uit de oven komen, met dat knapperige randje en die zachte binnenkant.

En wil je het nog iets gezonder maken? Ik vervang de suiker ook weleens door stevia, een suikervervanger waar je ook verpakkingen van hebt die je één op één kunt gebruiken. Suikervrij, maar net zo zoet.

Kokosmakronen

Kokosmakronen

Kokosmakronen zijn lekker, zoet en héél makkelijk te maken. Wist je dat je voor kokosmakronen maar drie ingrediënten nodig hebt? Suiker, eiwit en geraspte kokos. Die meng je goed door elkaar, je vormt er balletjes van op de bakplaat en daarna schuif je ze zo de oven in. Simpeler wordt het bijna niet. En het is zó lekker.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Koekjes, Nagerecht, Zoet
Keuken Frans
Porties 4

Equipment

  • 1 mengkom
  • 1 mixer
  • 1 bakplaat
  • 1 vel bakpapier
  • 1 spatel
  • 1 lepel

Ingrediënten
  

  • 4 st eiwit
  • 200 gr geraspte kokos
  • 200 gr suiker of stevia

Instructies
 

  • Haal de bakplaat uit de oven. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Scheid de eieren zodat je alleen eiwitten in een schaaltje hebt.
  • Klop de eiwitten op met een mixer.
  • Meng de geraspte kokos, suiker met de eiwitten.
  • Roer met een lepel nog goed door.
  • Maak met een eetlepel een bolletje in je hand. Leg op de bakplaat en druk kort aan. Herhaal dit, je haalt er ongeveer 15-20 koeken uit.
  • Bak de kokosmakronen 20-25 minuten in de oven.
Trefwoord koek, kokos, zoet
Kokosmakronen

Klik hier voor meer zoete recepten