Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten. Een lekkere snack die je zo op tafel zet. Nadat ik dit snackje regelmatig op internet voorbij zag komen, was ik wel heel nieuwsgierig geworden. Volgens alle berichten zijn het net gezonde borrelnootjes. Hoe kun je nou van kikkererwten boorrelnootjes maken dacht ik. Ik ging aan de slag. In ongeveer een half uurtje ben je klaar en het was een succes. Het smaakt niet helemaal hetzelfde als borrelnootjes, maar het is wel een lekkere en gezonde alternatief. Ik heb de kikkererwten gemaakt met kikkererwten uit blik of pot. Makkelijk en heel goedkoop. Kruid lekker met knoflookpoeder, paprikapoeder en cayennepeper en schuif het zo de oven in. Ik ben heel benieuwd naar jullie mening. Hier het recept.
Ingrediënten
200 gr kikkererwten
2 el olijfolie
Een EL paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl cayennepeper
Bereiding geroosterde kikkererwten
Verwarm de oven voor op 200 graden. Lek de kikkererwten uit in een zeef en spoel deze nog even om met koud water.
Vervolgens pak een kom en meng hier de kikkererwten, olie en kruiden goed door elkaar.
Daarna pak je een bakplaat en bedek deze met bakpapier. Verdeel de kikkererwten hierover en plaats de bakplaat +/- 15 minuten in de oven.
Na de 15 minuten schep je de kikkererwten om en gaat het weer voor 15 minuten de oven in.
Zijn de kikkererwten nog niet knapperig, doe ze dan nog 15 minuutjes langer in de oven.
Vervolgens schep je de kikkererwten in een schaal.











