Verse spaghetti aglio e olio met kabeljauw

Wie is er nou niet gek op pasta? Ik in ieder geval wel. Je kan pasta op zoveel verschillende manieren maken, in tomatensaus, aglio e olio met pesto…Je kent het wel.Ik heb dit keer gekozen voor verse pasta met basilicum (AH) gemaakt als aglio e olio met gegrilde paddenstoelen en een lekker stuk kabeljauw erop. Helemaal niet moeilijk en niet veel werk, maar je geniet er echt van. En het ziet er ook nog een fancy uit! Hoe dat moet? Zie hier het recept.
Voor 2 personen
Ingredienten:
250 gr. verse spaghetti a basilico (AH)
1 zak Italiaanse roerbakgroente champignons (lekker met prei en rode ui)
2 stukken kabeljauw
2 snoeptomaten
3 tenen knoflook
75ml extra vergine olijfolie
1 Spaanse peper
Paar takjes basilicum
2 tl Italiaanse kruiden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een ovenschaal en scheur ruim aluminiumfolie af voor elk stuk vis. Leg de kabeljauw op de folieen strooi er Italiaanse kruiden overheen. Snijd een snoeptomaatje door tweeën en leg dit samen met een blaadje basilicum op de kabeljauw. Schenk een klein beetje olijfolie erover. Vouw het pakketje van folie dicht. Zorg dat je het niet te strak dicht vouwt. Plaats de ovenschaal in de oven en laat dit 20 minuten stomen.
Bak de roerbakgroente in een grillpan of rooster het even in de airfryer. Ik vind het wel erg makkelijk in de airfryer, maar kan natuurlijk ook even in de oven.
Nu gaan we verder met spaghetti agli e olio. Omdat het verse pasta is, hoef je dit niet zo lang te koken. Kook de spagetti zoals op de verpakking staat aangegeven. Spoel dit na het koken in een vergiet goed af met koud water. Snijd de knoflook heel fijn, of doe de tenen in een knoflookpers. Snijd de Spaanse peper open, verwijder de zaadlijst en snijd deze ook fijn. Bak dit samen met 75ml extra vergine olijfolie en let er goed op dat de knoflook niet verbrand. Gooi de pasta erbij en meng het dit goed. Roer de groenten erdoor. De pasta is klaar!
Serveer de spaghetti agli e olio met geroosterde groenten op een diep bord met de kabeljauw erop. Voeg nog een paar blaadjes basilicum voor de sier (maar zeker ook smaak) toe en geniet!
Lisette
Yummy!
Priya
😉 Thanks!