Vegetarische erwtensoep

Vegetarische erwtensoep met vegetarische spekjes en vega rookworst. Deze oer-Hollandse soep is namelijk vegetarisch ook heel lekker. En dit kun je gewoon zelf maken. De soep met als basis bouillon en spliterwten gevuld met verse groente als wortel en knolselderij is een goede winterse maaltijdsoep. Ik maakte mijn erwtensoep met kip, klik hier voor dit recept. Wist je dat erwtensoep ook vegetarisch erg smaakvol is. Ik vulde het met vegetarische spekjes en natuurlijk een vegetarische rookworst. Koop je vegan rookworst, dan is deze soep zelfs helemaal vegan te maken. Met deze koude dagen is een pan erwtensoep altijd een goed idee. Hier het recept voor de vegetarische erwtensoep. 

Voor 4-6 personen

Ingrediënten

250 gram spliterwten
Een liter water
1 Maggie smaakmaker groentesoep
125 gram gerookte vegetarische spekjes 
1 vegetarische rookworst 
400 gram erwtensoepgroente (gesneden in zak bij Albert Heijn)
of: 1/4 knolselderij, 1 prei, 1 winterpeen, 1 ui en een paar takjes selderij\

Bereiding

Spoel de spliterwten in een zeef en laat het goed uitlekken. Pak een soeppan en gooi de spliterwten en water erbij. Leeg 1 doosje Maggie smaakversterker groentesoep hierin. Laat dit op een zacht vuurtje minimaal 1 uur koken. Vergeet niet elk half uur goed te roeren, zodat de spliterwten niet aan de bodem plakken of verbranden.

Bak ondertussen de vegetarische spekjes zonder olie of boter in een koekenpan, tot ze gaar zijn. Als je de groente nog moet snijden, doe dat ook ondertussen. 

Als de spliterwten na ongeveer 2 uur helemaal opgelost zijn in de bouillon en je een gladde soep hebt, voeg je de zak erwtensoepgroente toe. Roer dit er goed doorheen.

Snijd vervolgens de vegetarische rookworst in plakjes en voeg dit samen met de vegetarische spekjes toe. Laat dit nog een kwartiertje sudderen en je hebt een heerlijke dikke en goed gevulde vegetarische erwtensoep.

Vegetarische erwtensoep

Klik hier voor het recept van erwtensoep met kip