Ramen met paddenstoelen

Ramen noodles met paddenstoelen, een easy vega wokgercht. Als je aan ramen denkt, denk je misschien meteen aan een dampende kom noedelsoep. Maar wist je dat je ramen ook perfect kunt gebruiken in een wokgerecht? Deze noedels zijn stevig, nemen smaken perfect op en geven een fijne bite aan snelle, smaakvolle roerbakgerechten.

Ramen wokken is ideaal op drukke doordeweekse dagen. Je kookt de noedels kort voor en roerbakt ze vervolgens samen met groenten en een saus vol umami – denk aan een mix van sojasaus, sesamolie, gember en knoflook. In nog geen 20 minuten zet je een voedzame en kleurrijke maaltijd op tafel.

Wat dit gerecht zo lekker maakt, is de balans tussen structuur en smaak. De noedels blijven stevig, de saus trekt er goed in en de groenten – zoals paksoi en paddenstoelen – zorgen voor die heerlijke bite. Wist je trouwens dat je paddenstoelen beter niet onder de kraan kunt wassen? Ze zuigen zich dan vol met water en verliezen hun smaak. Even schoonvegen met een keukenpapiertje of champignonborstel is genoeg.

Paddenstoelen hebben een stevige, vlezige structuur en zijn daardoor een perfecte vleesvervanger in vegetarische gerechten. Paddenstoelen zijn lekker in een pasta, mee te wokken, in een salade of op een pizza. Op deze link vind je meer recepten met paddenstoelen. In dit gerecht combineerde ik ze met paksoi, bosui en een zachtgekookt eitje. De ramen noedels bracht ik op smaak met oestersaus, sojasaus, sesamolie en een beetje gember. Tot slot maakte ik het af met geroosterd sesamzaad en nori.

Een smaakvolle, makkelijke en goed vullende vega bowl. Perfect voor doordeweeks, maar ook ideaal als je gewoon even zin hebt in comfortfood zonder gedoe. Lees hier het makkelijk recept.

Ramen met paddenstoelen

Ramen met paddenstoelen

Een heerlijke bowl met noodles met paksoi, paddenstoelen, bosui en een gekookt eitje. De noodles bracht ik op smaak met sesamolie, sojasaus, oestersaus en gember. Echt een heerlijke vegetarische bowl, het vult zo goed. Maak af met sesamzaadjes en nori. Echt smullen dit gerecht. Lees hier het makkelijk recept.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Porties 2

Equipment

  • 1 kookpan
  • 1 snijplank
  • 1 steelpan
  • 1 wok
  • 1 vergiet

Ingrediënten
  

  • 280 gr ramen noodles
  • 1 st ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 st eieren
  • 1 st paksoi
  • 2 st bosui
  • 300 gr padddenstoelen mix shitake, kastanjechampignons, bundelzwam en oesterzwammen
  • 3 el lichte sojasaus
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 el oestersaus
  • 2 el sesamolie
  • 1 el zwarte sesamzaad

Instructies
 

  • Schil en snijd de uien fijn en pel de tenen knoflook. Leg apart.
  • Poets de paddenstoelen schoon met keukenpapier of een champignonborstel. Snijd de paddenstoelen grof.
  • Schenk in de wok de sesamolie en bak de paddenstoelen tot ze glazig en zacht zijn. Schenk de oestersaus eroverheen. Haal ze uit de pan en leg weg.
  • Kook de eieren 6 minuten in kokend water tot ze zachtgekookt zijn.
  • Snijd de paksoi grof en bak deze ook in een andere pan. Leg deze daarna ook apart.
  • Kook de noodles met kokend water in een kookpan ongeveer 5 minuten. Laat vervolgens uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de bosui in dunne ringen.
  • Schenk weer sesamolie in de wok. Bak de uien en knoflook mee. Voeg de noodles toe en roer door. Schenk de sojasaus, een lepel oestersaus en de gemberpoeder erbij. Roer door tot alle saus verdeeld is. Roer de bosui er ook door.
  • Maak de borden op de ramen, paksoi, paddenstoelen en ei. Strooi wat norisnippers en zwarte sesamzaad erover.
Trefwoord eieren, Noodles, paksoi, vegetarisch
Ramen met paddenstoelen

Klik hier voor meer vegetarische recepten