Quiche met groene asperges en geitenkaas

Een quiche is het perfecte gerecht wanneer je zin hebt in iets hartigs, eenvoudigs én lekkers. Deze vegetarische variant is rijk gevuld met knapperige groene asperges en romige geitenkaas – een heerlijke combinatie die zowel voedzaam als verrassend licht is. Ideaal als lunch, diner of zelfs in kleine puntjes bij de borrel.
Groene asperges zijn niet alleen smaakvol, maar ook erg gezond. Ze zitten boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. In combinatie met de zachte, koemelkvrije geitenkaas ontstaat een rijke vulling die elke quicheliefhebber zal bekoren.
Wist je trouwens dat de oorsprong van quiche ligt in de Franse Elzas en Lotharingen? De klassieke quiche Lorraine met spek en room is wereldberoemd, maar tegenwoordig zijn er talloze vegetarische en zelfs veganistische varianten te vinden. Wat al deze versies gemeen hebben, is hun eenvoud én veelzijdigheid. Ik ben gek op quiche en varieer er graag op los. Bijvoorbeeld quiche met kip met pesto, met vis zoals zalm of tonijn, of diverse soorten kaas. Gevuld met veel groente en zo lekker op smaak. De mogelijkheden zijn eindeloos! Laat je inspireren door andere variaties met deze verzameling quiche recepten.
Wat deze quiche extra aantrekkelijk maakt, is hoe eenvoudig hij te bereiden is. Met een kant-en-klare quichebodem uit de supermarkt zet je in een handomdraai een indrukwekkend gerecht op tafel. De basis is simpel: eieren en room (of een plantaardig alternatief) gemengd met je favoriete ingrediënten. Deze variant is heerlijk zoals hij is, maar je kunt hem ook aanpassen naar smaak – bijvoorbeeld met gebakken (vega)spekjes,
Kortom: een hartige taart die in een mum van tijd op tafel staat en altijd in de smaak valt.
Scroll snel verder voor het makkelijke recept van deze heerlijke quiche met groene asperges en geitenkaas!

Quiche met groene asperges en geitenkaas
Equipment
- 1 taartvorm of springvorm
- 1 mengkom
Ingrediënten
- 8 st eieren
- 1 bos groen asperges
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 125 gr geitenkaas
- 1 rol hartige taartbodem
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de quichebodem met vel bakpapier hierin.
- Was de asperges. Snijd de harde onderkanten eraf. Snijd ze vervolgens door drieeën.
- Bak in een koekenpan of in de airfryer. In een koekenpan met een scheutje olijfolie circa 5 -10 minunten. In de airfryer met een beetje olie max 8 minuten.
- Klop de eieren los. Voeg een beetje zout toe.
- Verdeel de groene asperges over de quichebodem.
- Verdeel vervolgens de rondjes geitenkaas over de quichebodem.
- Vervolgens giet je het eiermengsel erover.

Klik hier voor meer recepten met geitenkaas