Quiche met groene asperges en geitenkaas
Een quiche is het perfecte gerecht wanneer je zin hebt in iets hartigs, eenvoudigs én lekkers. Deze vegetarische variant is rijk gevuld met knapperige groene asperges en romige geitenkaas – een heerlijke combinatie die zowel voedzaam als verrassend licht is.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch, voorgerecht
Keuken Frans
- 8 st eieren
- 1 bos groen asperges
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 125 gr geitenkaas
- 1 rol hartige taartbodem
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de quichebodem met vel bakpapier hierin.
Was de asperges. Snijd de harde onderkanten eraf. Snijd ze vervolgens door drieeën.
Bak in een koekenpan of in de airfryer. In een koekenpan met een scheutje olijfolie circa 5 -10 minunten. In de airfryer met een beetje olie max 8 minuten.
Klop de eieren los. Voeg een beetje zout toe.
Verdeel de groene asperges over de quichebodem.
Verdeel vervolgens de rondjes geitenkaas over de quichebodem.
Vervolgens giet je het eiermengsel erover.
Trefwoord asperges, eieren, geitenkaas