Paprikasoep met kip en feta

Opwarmen met een lekkere paprikasoep gevuld met kip en feta. Met deze koude dagen is een soepje altijd een goed idee. Maar ook in de zomer kan ik erg genieten van soep als lichte maaltijd. Deze koolhydraatarme soep is gevuld met 4 paprika’s en heel eiwitrijk door gekruide kippendijfilet en feta.

Een goed gevulde groentesoep is een goede manier om gezond te eten, makkelijk koolhydraatarm te eten en het vult goed. Je kunt van alles soep maken. Denk hierbij aan wortelsoep, tomatensoep, courgettesoep, broccolisoep of zelf een groene groentesoep gevuld met meerdere groene groente. Je maakt zo’n soep goed vullend met vis, kip of andere vulling erin. Soep is namelijk ook zo gemaakt. Uien en knoflook, groente toevoegen en bouillon en laten koken. Op het eind pureren en je hebt een heerlijke gladde soep.

Paprika is een veelzijdige groente waar je veel mee kunt maken. En dus ook soep! Paprika is ontzettend gezond vanwege de vele voedingsstoffen die het bevat. Het is rijk aan vitamine , soms zelfs meer dan sinaasappels. Dit helpt je immuunsysteem en bevordert een gezonde huid. Paprika bevat krachtige antioxidanten zoals bètacaroteen (vooral in rode paprika) en luteïne, die je lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Het zit ook nog eens vol vezels, waardoor het ideaal is voor een gezonde spijsvertering en het langer een vol gevoel geeft. En het is ook goed voor je hart. De kalium en andere voedingsstoffen in paprika dragen bij aan een gezonde bloeddruk en hartfunctie.

Lees hier het recept van de gezonde paprikasoep met kip en feta.

Paprikasoep met kip en feta

Paprikasoep met kip en feta

Opwarmen met een lekkere paprikasoep gevuld met kip en feta. Met deze koude dagen is een soepje altijd een goed idee. Maar ook in de zomer kan ik erg genieten van soep als lichte maaltijd. Deze koolhydraatarme soep is gevuld met 4 paprika's en heel eiwitrijk door gekruide kippendijfilet en feta. Lees hier het makkelijke recept.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Soep, voorgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraans
Porties 4

Equipment

  • 1 soeppan
  • 1 snijplank
  • 1 koekenpan
  • 1 staafmixer

Ingrediënten
  

  • 4 st paprika's
  • 150 gr kippendijfilet
  • 150 gr feta
  • 1 st ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 st bouillonblok
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 2 tl cajunkruiden
  • 3 el olijfolie

Instructies
 

  • Kook 1 liter water.
  • Hak de ui en knoflooktenen grof en snijd de paprika’s in stukken. 
  • In een soeppan bak je uien en knoflook in 2 el olijfolie.
  • Voeg na een paar minuutjes de paprika’s toe en bak dit ook even mee.
  • Vervolgens voeg je 1l water en de bouillonblokjes toe. Laat dit alles +/- 15 minuutjes koken.
  • Ondertussen was je de dijfilet en snijd in kleine blokjes. Pak een koekenpan en schenk hier 1 el olijfolie in.
  • Strooi cajunkruiden op de kip en bak tot het goudbruin is. Zet het vuur daarna uit en leg apart.
  • Voeg de tomatenpuree bij de soep en pureer je de soep. Hierdoor krijg je de mooie oranje kleur. Voeg nog wat Italiaanse kruiden toe en roer dit nog even door de soep. Laat de soep staan op een zacht vuurtje.
  • Snijd de feta in blokjes.
  • Schep de soep in kommen en doe een beetje kip en feta erbij.
Trefwoord feta, groenten, kip, koolhydraatarm, paprika
Paprikasoep met kip en feta

Klik hier voor meer soeprecepten