Koolhydraatarme appeltaartjes met amandelmeel

Wie is er niet gek op appeltaart? Het blijft één van mijn favoriete taarten! Deze koolhydraatarme appeltaartjes met amandelmeel zijn een feest om te maken én te eten. Ze zijn lekker zoet, zacht en romig. Echt comfortfood, maar dan in een gezondere versie.

Ik maakte ze met plantaardige boter, friszoete appels en kaneel. Door de plantaardige boter zijn de taartjes vegan, koemelkvrij en lactosevrij. De bodem maak je van amandelmeel, gesmolten boter, suiker en kaneel. Even mengen, bakken en klaar! Zo blijft de bodem lekker kruimelig én koolhydraatarm. De vulling bestaat uit stukjes appel met suiker en kaneel.

Je kunt een grote appeltaart maken of, zoals ik deed, kleine taartjes in een muffinvorm. Ik vind die mini’s heerlijk en ze zien er extra leuk uit. De combinatie van amandelmeel en suiker geeft zelfs een subtiele smaak van amandelspijs.

Wil je de taartjes nog gezonder maken? Vervang de suiker dan door erythritol. Laat de taartjes na het bakken een paar uur afkoelen in de koelkast, zodat je ze netjes uit de vorm kunt halen.

Lees hier het volledige recept van de Koolhydraatarme appeltaartjes met amandelmeel.

Koolhydraatarme appeltaartjes met amandelmeel

Koolhydraatarme appeltaartjes met amandelmeel

Koolhydraatarme appeltaartjes met amandelmeel. Gemaaakt met een kruimelige, zoete bodem, appels en kaneel. Hier lees je hoe je deze vegan taartjes maakt.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Dessert, lunch, Taart, Zoet
Keuken Hollands
Porties 12 taartjes

Equipment

  • 1 cupcakevorm
  • 1 mengkom
  • 1 steelpannetjes
  • 1 snijplankje

Ingrediënten
  

  • 150 gr plantaardige boter
  • 200 gr amandelmeel
  • 3 el suiker
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 4 st appels

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de boter in een steelpannetje.
  • Meng in een beslagkom de amandelmeel met 1 tl kaneel, 1 el suiker en 100 gram gesmolten boter met een lepel.
  • Schep 1 tot 2 el in de cupcakevorm en maak er met je hand een bodem in. Maak glad en verdeel goed Een klein opstaand randje is mooi.
  • Bak de bodems in het midden van de oven 10 minuten.
  • Schil de appels en snijd in kleine blokjes.
  • Meng de appels met 1 tl kaneel, 2 el suiker en 50 gram gesmolten boter.
  • Schep het appelmengsel in de cakevormpjes.
  • Bak alles samen nog 30 minuten.
  • Laat goed afkoelen (in de koelkast) om ze er netjes uit te krijgen.
Trefwoord Appels, appeltaart, gebak, taart, vegan, zoet
Koolhydraatarme appeltaartjes met amandelmeel

Klik hier voor meer zoete recepten van taarten en koekjes zonder melk