Koolhydraatarme appeltaartjes met amandelmeel
Koolhydraatarme appeltaartjes met amandelmeel. Gemaaakt met een kruimelige, zoete bodem, appels en kaneel. Hier lees je hoe je deze vegan taartjes maakt.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Dessert, lunch, Taart, Zoet
Keuken Hollands
1 cupcakevorm
1 mengkom
1 steelpannetjes
1 snijplankje
- 150 gr plantaardige boter
- 200 gr amandelmeel
- 3 el suiker
- 2 tl kaneelpoeder
- 4 st appels
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de boter in een steelpannetje.
Meng in een beslagkom de amandelmeel met 1 tl kaneel, 1 el suiker en 100 gram gesmolten boter met een lepel.
Schep 1 tot 2 el in de cupcakevorm en maak er met je hand een bodem in. Maak glad en verdeel goed Een klein opstaand randje is mooi.
Bak de bodems in het midden van de oven 10 minuten.
Schil de appels en snijd in kleine blokjes.
Meng de appels met 1 tl kaneel, 2 el suiker en 50 gram gesmolten boter.
Schep het appelmengsel in de cakevormpjes.
Bak alles samen nog 30 minuten.
Laat goed afkoelen (in de koelkast) om ze er netjes uit te krijgen.
Trefwoord Appels, appeltaart, gebak, taart, vegan, zoet