Vrijdag- en zaterdagavond dineren in de Vruchtenbuurt? Dit kan nu bij Lunchroom Op de Hoek!

Over Op de Hoek

Lunchroom Op De Hoek is bekend van de vestiging op de hoek van de Vlierboomstraat en Appelstraat. Eigenaresse Barbara opende deze populaire lunchtent. De lunchtent zat regelmatig vol met gezinnen en stellen uit de buurt. Met het terras, trampoline en de diverse menukaart, kwamen de gasten graag terug.  Door dit succes verhuisde Op De Hoek naar de Vlierboomstraat, met een ruim 3 keer zo een grote zaak. De nieuwe locatie heeft diverse ruimte die allemaal sfeervol en met een tintje vintage ingericht zijn. Zo is er een speelruimte voor de kinderen en zelfs extra ruimte die regelmatig wordt verhuurd voor wijnproeverijen van Wijnklas.

Dineren in het weekend

Bij de nieuwe opening bieden zij nu ook op de vrijdag- en zaterdagavond een dinerkaart aan.Op De Hoek heeft een uitgebreide drankenkaart met veel soorten bier van Brouwerij Scheveningen. Ook zijn er diverse wijnen en sapjes te bestellen. Het huidige menu is te vinden op het krijtbord bij de ingang.


Voorgerechten

Je kan hier kiezen uit een aantal voorgerechten zoals gamba’s, carpaccio, vitello tonnato, tomatensoep en een broodmandje. De gamba’s in knoflookolie waren lekker gemarineerd en gebakken. De olie daarvan was heerlijk om het brood in te dippen.

De hoofdgerechten

Alle hoofdgerechten zijn €15,- en je hebt de keuze uit saté (varkensvlees of van kip), een vleesgerecht, pastagerecht met optioneel met kip of gamba’s erbij en de visspecialiteit. Alle gerechten worden geserveerd met frites en salade. Wij kozen uiteindelijk voor de kipsaté en de visspecialiteit. De visspecialiteit bestond deze avond uit gebakken slibtongetjes. Beide goede keuzes. De saté en gamba’s waren erg lekker en goed gemarineerd. De salade bij het hoofdgerecht was erg lekker met gegrilde groentes erin, echt smullen! Op de kaart vind je ook diverse desserts staan. Het is maar dat wij erg vol zaten, want de homemade brownie zag er wel erg goed uit.  


Dieetwensen

Bij de reservering gaf ik mijn dieetwensen en allergieën door. Barbara maakt alle gerechten zelf en hierdoor is ze flexibel in aanpassing voor mijn dieetwensen. Zo kreeg ik bij het broodmandje in plaats van kruidenboter een schaaltje olijfolie met zeezout. Ook voor het hoofdgerecht heeft ze een aanpassing gemaakt door de slibtongetjes in olie in plaats van boter te bakken. Wat een topservice en fijn dat ze mee dacht.

Gezellig avond

Bij Op de Hoek kun je goed terecht voor een lekkere maaltijd. Het eten was lekker en de sfeer is ongedwongen en fijn. Een gezellig muziekje op de achtergrond en een praatje met de buren is hier niet vreemd. Voor een gezellige avond dineren in de Vruchtenbuurt, ben je hier aan het juiste adres.