Tunesisch eten bij restaurant Zitoun in Scheveningen

Tunesisch eten bij restaurant Zitoun in Scheveningen is als een reisje naar Tunesië. Eigenaren Mo en zijn vriendin Annemieke zijn het gezicht achter het mooie restaurant. Tijdens de lockdown starten zij hun droom, een eigen restaurant. Ik kende restaurant Zitoun via Instagram en werd nieuwsgierig door de prachtige foto’s van heerlijk uitziende gerechten, want ik kende de Tunesische keuken niet. In februari proefde ik al Valentijnsmenu. Zeebaars, oesters en Tunesische brik met tonijn, wauw wat een feest! Ik was enthousiast om eindelijk een bezoekje te brengen aan het restaurant en het stel. Ik genoot deze avond van meer heerlijke gerechten zoals Mezzes, Tunesische paella en een Tajine met lam. Alles over Tunesisch dineren bij restaurant Zitoun lees je in dit artikel.

Over restaurant Zitoun
Mo en Annemieke startte Zitoun vorig jaar in maart met hun droom, een eigen restaurant. Het stel woont in Amsterdam, maar vond dit plekje op de Stevinstraat in Scheveningen dé geschikte locatie voor hun restaurant. Mo is Tunesisch leerde al jong koken van zijn oma en moeder. Mo is inmiddels 17 jaar in Nederland en deed hier de koksopleiding. Hij werkte bij diverse (sterren) restaurants, zoals Moshik** en Daalder . Hier introduceerde hij voor het eerst de Tunesische twist in zijn gerechten, zoals de steak tartare die nu ook bij Zitoun op de kaart staat. Bij restaurant Zitoun kan Mo Tunesische roots, verfijning én creativiteit kwijt. Annemieke staat vaak in de bediening, ook de ouders van Annemieke zijn hier regelmatig. Mo’s moeder helpt soms een handje in de keuken. Chef Mo toont zijn gezicht ook aan alle gasten. De amuses brengt hij zelf aan tafel en na het diner maken hij en Annemieke met elke gast een praatje. Een warm familierestaurant met fijne mensen.

Amuses, Mezzes en oesters
De Tunesische keuken is nauwelijks bekend in Nederland. De gerechten zijn een mix van Arabische en Mediterraanse invloeden. Je hebt mezze, tajine, maar ook heerlijke vis- en vleesgerechten. Mo maakt van de authentieke Tunesische hoogwaardige gerechten. We begonnen met amuses van een hoorntje en brood met huisgemaakte hummus met gerookte zalmfilet.
Daarna kwamen de mezzes, een tafel vol kleine hapjes. Hummus, worteldip, merguez, olijven, feta, zalm, Tunesische salade, oesters met Tunesische salade en Brik. Brik is een Tunesische pasteitje van loempiadeeg, gevuld met ei, tonijn en kaas.

Steak, Tajine, Shakshuka of seafood
Ben je gek op vis? De Tunesiche vissoep en de gegrilde dorade is hier een hit, evenals de Tunesische paella. De Tunesische paella is perfect op smaak en rijkelijk gevuld met dorade, mosselen en gamba’s.
Dorade van het Valentijnsmenu
Liever vlees? Chef Mo maakt met liefde een grote goede Côte de Boeuf, Zitounia (kalfsvlees) of een Tajine met kip of lam met geroosterde groente. De Tajine met lam is zacht gestoofd en erg lekker, het vlees valt zo uit elkaar. Voor vegetarisch dineren kun je kiezen uit de Shakshuka en een tahine met groente en kikkererwten.
Côte de Boeuf van het Valentijnsmenu
Muntthee en desserts
Als je nog een plekje over hebt is een dessert wel een aanrader. Ga je voor de Tunesian Delight, een dadelcake met hazelnootcrème en witte chocolade of voor de Watermeloen tartare met gin en basilicum. Die laatste is wel echt een plaatje he! Een cocktail en dessert in één. En de thee wordt zo leuk geserveerd!

Zoals je leest heb ik een heerlijke avond gehad bij restaurant Zitoun. Wat een fijn plek, lieve mensen en vooral heerlijk eten. Fantastische service. Het eten zag er prachtig uit en rijk van smaak. Ik hou hiervan. Restaurant Zitoun hoort bij één van mijn favorieten en ik kan niet wachten hier weer te dineren. Heb je dieetwensen? Ook hier kan Mo heel goed mee omgaan. Hij weet van alle producten de ingrediënten en bedenkt de mooiste en lekkerste vervangers. Zo kreeg ik bij de Mezze nog oesters erbij!Ben jij al nieuwsgierig geworden?
