Modern Latijns-Amerikaans eten bij Café Paloma

Aan het Anna Paulownaplein is er een nieuwe hotspot bijgekomen: Café Paloma. Hier draait alles om moderne Latijns-Amerikaanse gerechten, gebracht door chefs die hun roots in Zuid-Amerika hebben. En dat proef je meteen: puur, smaakvol en verrassend. Het restaurant ligt op een van de gezelligste pleinen van Den Haag en is een aanwinst voor de stad.

Ik was uitgenodigd om deze culinaire nieuwkomer te ontdekken en na een blik op de kaart stond ik te popelen om te gaan. We startten de avond op het terras met bites en mocktails en schoven later binnen aan in een prachtig ingericht restaurant. Van ceviche en tonijn tostada tot malse kiptaco’s, pulpo en zelfs jalapeño bitterballen, we hebben werkelijk genoten. In dit artikel lees je alles over het diner bij Café Paloma.

Modern Latijns-Amerikaans eten bij Café Paloma

Over Café Paloma

Achter Paloma zitten de jonge ondernemers Dominique van Nielen en Magnus Magnusson, die je misschien al kent van restaurant Medi in de Torenstraat. Waar ze bij Medi focussen op de Mediterrane keuken, draait het bij Paloma volledig om de Latijns-Amerikaanse smaken. Samen met een team jonge chefs uit Zuid-Amerika weten ze de keuken écht tot leven te brengen.

De zaak zelf is sfeervol en stijlvol ingericht: veel groen, mooie verlichting en een bar die meteen in het oog springt. Het ruime terras kijkt uit op het Anna Paulownaplein en is ideaal voor een borrel. Ook het personeel was erg gezellig en behulpzaam, dit is precies wat je wilt.


Bites & Drinks

We trapten af met kleurrijke mocktails (eindelijk eens een zaak met écht veel alcoholvrije opties!) en bestelden daarbij een selectie bites. De jalapeño bitterballen waren volgens mijn +1 een absolute hit, terwijl ik helemaal gelukkig werd van de crispy chicken bites – perfect knapperig met malse kippendij. Ook de pimientos de padrón, blauwe maïstortilla’s, bakbanaan chips en cassave frietjes maken nieuwsgierig om nog eens terug te komen.


Modern Latijns-Amerikaans eten bij Café Paloma

Ceviche, Taco’s & Tostada

De voorgerechten maakten het lastig kiezen, dus gingen we voor drie toppers: een tiradito ceviche van corvina, kiptaco’s en een tostada met tonijntartaar. De presentatie was prachtig en de smaken spot on. De ceviche was fris, niet te zuur, en de taco en tostada precies zoals je ze hoopt te krijgen.

Modern Latijns-Amerikaans eten bij Café Paloma

Hoofdgerechten: Pulpo & Zeebaars

Als hoofdgerecht ging ik voor de pulpo met causa, een Peruaanse aardappelsalade. Dit was een feest van herkenning na mijn rondreis door Peru, waar ik ook zo genoot van het Eten in Peru. Mijn tafelgenoot koos voor de zeebaars butterfly met een romige aji amarillo beurre blanc. Een bijzondere en verrassend lekkere combinatie. De gerechten werden geserveerd met geurige knoflookrijst en boontjes, gebakken met knoflook en amandelen. Vooral de boontjes sprongen eruit, heerlijk van smaak en nog perfect knapperig.


Zoete afsluiters

We sloten af met desserts die allebei indruk maakten. De passievrucht-sorbet met passievrucht brûlée en hibiscus-infusie was fris, verfijnd en volledig vegan. Vooral die brûlée gaf een crunchy zoete bite. De churros met chocoladesaus en vanille-ijs met hibiscussuiker waren wat rijkelijker, maar minstens zo smakelijk.


Dieetwensen & allergieën

Wat ik écht een pluspunt vind: de manier waarop Café Paloma omgaat met dieetwensen. Het personeel weet precies wat er in de gerechten zit, en bij twijfel wordt meteen met de keuken overlegd. Daardoor kon ik zorgeloos genieten van gerechten die perfect aansloten bij mijn wensen.


Mijn conclusie

Café Paloma heeft alles wat je wilt voor een fijne avond uit: een unieke kaart, een warme sfeer, heerlijk eten en topservice. Of je nu zin hebt in een borrel met bites op het terras of uitgebreid wilt dineren in het restaurant, dit is dé plek net buiten het centrum van Den Haag. Ik ben fan!



Modern Latijns-Amerikaans eten bij Café Paloma