Groene risotto met broccoli en garnalen

Een mooie groene risotto, rijk aan groente, met veel brocoli en lekkere garnalen erop. Een makkelijke, snelle en gezonde maaltijd, deze groene risotto met broccoli en garnalen. Ik ben gek op gerechten met veel groente. Je kunt kiezen voor grove stukken groente in de risotto (ook erg lekker), maar dit keer koos ik om de broccoli fijn te malen (in de keukenmachine) tot broccolirijst. Zo is je broccoli sneller gaar in de risotto en mengt het mooi met de risottorijst. Je kunt spelen met de hoeveelheid risottorijst en broccolirijst om je maaltijd zo minder koolhydraten te geven. Ideaal toch? In deze risotto voor 2-3 personen zit wel 400 gram gemalen broccoli. Vergeet niet de stronk mee te malen, want daar zitten te meeste vitamientjes in.
De risotto was heerlijk, vooral met de gebakken garnalen erop. In plaats van garnalen is gerookte kip, een stuk zalmfilet of spekjes er ook erg lekker bij. Varieer erop los. Deze risotto is zoals al mijn recepten helemaal koemelkvrij en lactosevrij. De boter in de risotto is plantaardige. Dit reept kan dus goed in een dieet zonder melk. Hieronder lees je het makkelijke recept van groene risotto met broccoli en garnalen.

Groene risotto met broccoli en garnalen
Equipment
- 1 platte wok of hapjepan
- 1 maatbeker
- 1 soeplepel
- 1 koekenpan
Ingrediënten
- 150 gr risottorijst
- 1 st groentebouillon
- 400 gr broccoli met stronk
- 100 ml droge witte wijn
- 20 st garnalen
- 3 tenen knoflook
- 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 5 gr plantaardige boter
- 2 el olijfolie
Instructies
- Pak een keukenmachine. Was de broccoli en snijd in grote stukken. Haal eventuele bladeren eraf. Maal de broccoli tot kleine korrels.
- Weeg de risottorijst af. Snijd de ui en knoflook heel fijn.
- Kook 500 ml water en voeg de bouillonblok toe. Roer goed door tot het een gladde bouillon wordt.
- Pak de pan en voeg hier de boter toe. Zet het vuur zacht en wacht tot de boter gesmolten is. Bak de uien en knoflook hierin. Als deze glazig zijn, voeg je de risottorijst toe.
- Vervolgens schenk je met een soeplepel twee lepels bouillon toe. Voeg de broccoli toe. Roer goed door en wanneer het vocht opgenomen is, voeg je weer een lepel bouillon toe. Herhaal dit tot alle bouillon op en de rijst zacht is.
- Voeg op het laatst naar smaak nog peper en zout toe. Roer de Italiaanse kruiden erdoor.
- Pak een koekenpan en schenk hier de olijfolie in. Bak de garnalen max 5 minuten op hoog vuur.
- Serveer de borden met risotto en de garnalen erop.

Klik hier voor meer risotto recepten










