Eten bij Bustan met Midden-Oosters en internationale invloeden

Bij restaurant Bustan by Shakshuka in Den Haag kun je rekenen op Midden-Oosters eten met internationale invloeden. In de gezellige Prinsestraat in Den Haag zit sinds het voorjaar van 2025 deze nieuwe hotspot. Bustan is van dezelfde eigenaren als het populaire Shakshuka, en zit letterlijk een paar deuren verder. Ze wilden een plek creëren die voelt als de tuin van Shakshuka, en dat is gelukt. Letterlijk zelfs, want Bustan betekent tuin in het Arabisch. Bustan heeft een leuke mix van Midden-Oosterse klassiekers zoals shakshuka en falafel, maar ook internationale gerechten met een twist. Ik ging langs voor een diner en genoot van een heerlijke uitgebreide mezzeplank. Daarna genoten we van kofta met tahin en zalmfilet. In dit artikel vertel ik je alles over het diner bij Bustan in Den Haag.

Over restaurant Bustan
Bustan is de nieuwste zaak van Johnny en Hissam, het duo achter restaurant Shakshuka. Ze hebben een duidelijke missie: traditioneel koken met liefde en aandacht, en hun kennis overbrengen op een nieuw team. Hier hoef je geen ervaring te hebben om in de keuken te staan, alles wordt geleerd vanuit de basis, net zoals zij het zelf ooit leerden.
De sfeer is meteen fijn als je binnenkomt: veel planten, bloemen, sfeervolle verlichting, fijne muziek en een warme, ontspannen vibe. Er is ook een ruime tuin achter het restaurant, waar je met lekker weer heerlijk buiten kunt zitten. Net even anders dan binnen, maar net zo gezellig.


Bij Bustan kun je terecht voor lunch, borrel of diner. De menukaart is een leuke mix van Midden-Oosterse klassiekers zoals shakshuka en falafel, maar ook internationale gerechten met een twist. Denk aan Johnny’s Burger, Mexicaanse taco’s met hummus en falafel of pasta nero di seppia. Alles is met zorg bereid en goed op smaak.

Drankjes met een twist
Niet alleen het eten is hier top, ook de drankjes zijn het vermelden waard. Ze hebben verrassende limonades zoals perzik of vlierbloesem, traditionele drankjes met munt en limoen en een uitgebreide kaart met cocktails, bier en wijn. Genoeg keuze dus!

De mezzeplank
We begonnen met een prachtige mezzeplank (op aanraden van Johnny – en terecht!). Wat een plaatje én een smaakexplosie. Denk aan klassieke hummus, bietenhummus, moutabal van aubergine, dolma’s, falafel… allemaal even lekker en perfect om samen te delen. Deze plank was trouwens volledig vegan en vrij van noten en gluten.




Midden-Oosters eten bij Bustan met internationale invloeden
Daarna kregen we een traditionele kofta geserveerd in een prachtig aardewerken pannetje, met aardappel en een romige saus van tahin en knoflook. Super smaakvol en het vlees was heerlijk zacht. De saus is trouwens koemelkvrij, ondanks dat ‘ie zó romig oogt.

Ook proefden we een wat moderner gerecht met zalm, gegrilde asperges en courgette, geserveerd met een frisse roomsaus met knoflook en citroen. Even geen standaard Hollandaise dus, maar een Midden-Oosterse twist. Verrassend en zó lekker.

Dieetwensen en allergieën
Wat ik ook fijn vind: er wordt hier echt rekening gehouden met dieetwensen. Vegan, vega, glutenvrij of juist een vleesliefhebber? Er is voor iedereen iets. Johnny weet precies wat er in elk gerecht zit en denkt graag met je mee.
Bustan by Shakshuka is een heerlijke plek voor wie houdt van Midden-Oosterse smaken, gezelligheid en eerlijke gerechten met liefde gemaakt. Een mooie aanvulling op de Haagse horeca,, hier kom ik graag nog eens terug. Neem je tijd, want het kan soms even duren voordat je eten op tafel staat, bij ons duurde het meer dan 45 minuten per gang.

Klik hier voor meer reviews over restaurants in Den Haag










