Aziatische zalm en broccoli uit de oven

Wil je snel en makkelijk een heerlijke koolhydraatarme maaltijd op tafel zetten? Dan is dit recept voor Aziatische zalm met broccoli uit de oven zeker het proberen waard! Het is een smaakvol en vullend gerecht, waarbij de zalm en broccoli worden op smaak gebracht met knoflook, gember, sojasaus en oestersaus, en als finishing touch bestrooid met sesamzaadjes. Een verrukkelijke Aziatische ovenschotel!

Zelf ben ik dol op zalm en eet het graag. Broccoli is daarbij een ideale, gezonde en vullende groente die perfect past binnen een koolhydraatarm dieet. Klik hier voor meer koolhydraatarme recepten. Ik eet regelmatig koolhydraatarm, maar dan moet het wél goed vullen. Daarom gebruik ik in dit gerecht ook de stronk van de broccoli. Door deze eerst te schillen, verwijder je de harde buitenkant en kun je hem eenvoudig koken of stomen – iets langer dan de roosjes. Bovendien zit de stronk boordevol vitamines en heeft hij een heerlijke smaak!

Het beste van alles? Dit gerecht hoeft maar 20 minuten in de oven, en daarna kun je genieten van een gezonde en smaakvolle maaltijd.

Bekijk hier het recept van de Aziatische zalm en broccoli uit de oven en ga lekker aan de slag!

Aziatische zalm en broccoli uit de oven

Aziatische zalm en broccoli uit de oven

Aziatische zalm en broccoli uit de oven, gemarineerd met sojasaus, oestersaus , knoflook en gember. Lekker, makkelijk en koolhydraatarm. Een mooie gezonde ovenschaal om van te smullen. Lees hier het recept.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2

Equipment

  • 1 ovenschaal
  • 1 kookpan
  • 1 snijplank

Ingrediënten
  

  • 1 st broccoli
  • 2 st zalmfilet zonder huid
  • 1 st ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el lichte sojasaus
  • 2 el oestersaus
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el (geroosterde) sesamzaadjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snijd de roosjes van de stronk van de broccoli. Schil de harde korst van de stronk en snijd de rest van stronk in stukjes.
  • Kook of stoom de stronk broccoli 5 minuten en voeg daarna ook de roosjes toe. Kook tot zowel de roosjes als stronk beetgaar zijn.
  • Maak ondertussen een marinade van de zonnebloemolie, sojasaus, oestersaus en gemberpoeder. Pel de tenen knoflook en pers boven het sausje uit.
  • Marineer de zalmfilets met de helft van de marinade.
  • Giet de broccoli af en leg op de bodem van de ovenschaal.
  • Hak de ui fijn. Meng de uiensnippers ertussen. Schenk de rest van de marinade erover en roer door. Strooi een beetje zout erover.
  • Leg de zalmfilets erboven op. Strooi de sesamzaadjes erover.
  • Plaats de ovenschaal voor 15 minuten in de oven.
Trefwoord broccoli, koolhydraatarm, sojasaus, zalm
Aziatische zalm en broccoli uit de oven

Klik hier voor meer recepten met zalm