Ga terug
Aziatische zalm en broccoli uit de oven

Aziatische zalm en broccoli uit de oven

Aziatische zalm en broccoli uit de oven, gemarineerd met sojasaus, oestersaus , knoflook en gember. Lekker, makkelijk en koolhydraatarm. Een mooie gezonde ovenschaal om van te smullen. Lees hier het recept.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2

Equipment

  • 1 ovenschaal
  • 1 kookpan
  • 1 snijplank

Ingrediƫnten
  

  • 1 st broccoli
  • 2 st zalmfilet zonder huid
  • 1 st ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el lichte sojasaus
  • 2 el oestersaus
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el (geroosterde) sesamzaadjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snijd de roosjes van de stronk van de broccoli. Schil de harde korst van de stronk en snijd de rest van stronk in stukjes.
  • Kook of stoom de stronk broccoli 5 minuten en voeg daarna ook de roosjes toe. Kook tot zowel de roosjes als stronk beetgaar zijn.
  • Maak ondertussen een marinade van de zonnebloemolie, sojasaus, oestersaus en gemberpoeder. Pel de tenen knoflook en pers boven het sausje uit.
  • Marineer de zalmfilets met de helft van de marinade.
  • Giet de broccoli af en leg op de bodem van de ovenschaal.
  • Hak de ui fijn. Meng de uiensnippers ertussen. Schenk de rest van de marinade erover en roer door. Strooi een beetje zout erover.
  • Leg de zalmfilets erboven op. Strooi de sesamzaadjes erover.
  • Plaats de ovenschaal voor 15 minuten in de oven.
Trefwoord broccoli, koolhydraatarm, sojasaus, zalm