Aziatische zalm en broccoli uit de oven
Aziatische zalm en broccoli uit de oven, gemarineerd met sojasaus, oestersaus , knoflook en gember. Lekker, makkelijk en koolhydraatarm. Een mooie gezonde ovenschaal om van te smullen. Lees hier het recept.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 18 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
1 ovenschaal
1 kookpan
1 snijplank
- 1 st broccoli
- 2 st zalmfilet zonder huid
- 1 st ui
- 2 tenen knoflook
- 3 el lichte sojasaus
- 2 el oestersaus
- 1 tl gemberpoeder
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el (geroosterde) sesamzaadjes
Verwarm de oven op 200 graden.
Snijd de roosjes van de stronk van de broccoli. Schil de harde korst van de stronk en snijd de rest van stronk in stukjes.
Kook of stoom de stronk broccoli 5 minuten en voeg daarna ook de roosjes toe. Kook tot zowel de roosjes als stronk beetgaar zijn.
Maak ondertussen een marinade van de zonnebloemolie, sojasaus, oestersaus en gemberpoeder. Pel de tenen knoflook en pers boven het sausje uit.
Marineer de zalmfilets met de helft van de marinade.
Giet de broccoli af en leg op de bodem van de ovenschaal.
Hak de ui fijn. Meng de uiensnippers ertussen. Schenk de rest van de marinade erover en roer door. Strooi een beetje zout erover.
Leg de zalmfilets erboven op. Strooi de sesamzaadjes erover.
Plaats de ovenschaal voor 15 minuten in de oven.
Trefwoord broccoli, koolhydraatarm, sojasaus, zalm