Dit is één van mijn favoriete gerechten uit de Surinaamse keuken. Tjauw min, of Chow mein, is een snel en makkelijk Surinaams/ Chinees noodle gerecht met sojasaus, ei en garnalen. Lekker met paksoi, boontjes of een salade. Lees hier het makkelijke recept. Liever vegetarisch? Lees hier het recept voor Chinese chow mein met ei.
Kook de tarwenoodles in koken water in 5 minuten beetgaar. Giet de noodles af in een vergiet en spoel om met koud water. Zo plakken de noodles minder. Laat goed uitlekken.
Schil de ui, halveer en snijd daarna in dunne halve ringen. Pel de knoflook en pers uit. Schenk in een wok of hapjespan de zonnebloemolie en voeg na een minuut de uien en knoflook toe.
Ondertussen pak je een ruime kom. Breek en kluts de eieren. Schuif de uien en knoflook in de pan aan de kant en voeg de geklutste eieren toe. Roer continu zodat je kleine stukjes gebakken eieren krijgt.
Voeg de garnalen toe en bak kort mee (2-3 minuten)
Voeg vervolgens de noodles toe en schenk de lichte en donkere sojasaus erover. Roer goed door. Schep de gemberpoeder erbij, verkruimel het bouillonblokje erboven en schep om.
Snijd de bosuitjes in dunne ringen en bak een minuutje mee.