Yaki Udon met garnalen
Yaki Udon met garnalen. Een snel en makkelijk Japans wokgerecht met pure smaken. Voor dit gerecht maakte ik eerst het sausje, daarna wokte ik de garnalen met knoflook en vervolgens roerbakte ik de Chinese kool, paprika, taugé en bosui erdoor. Kijk hier voor het recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans, Oosters
- 400 gr verse udon noodles
- 150 gr grote garnalen
- 1 st ui
- 1/4 st Chinese kool
- 1 handje beukenzwam
- 1 st rode paprika
- 2 stengels bosui
- 2 el donkere sojasaus
- 2 el oestersaus
- 1 el mirin
- 1 tl rijstazijn
- 2 tl suiker
- 2 el zonnebloemolie
Meng de sojasaus, oestersaus, mirin, suiker en rijstazijn in een kommetje.
Snijd de ui in halve ringen.
Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en was in een vergiet. Laat goed uitlekken.
Snijd de paprika in kleine stukjes en de bosui in ringen. Roer de beukenzwam erdoor
Schenk in een wok de zonnebloemolie. Als de olie heet is voeg je de groente en bak tot het beetgaar is. Roerbak de garnalen mee.
Voeg de saus toe en roer door.
Op het laatst roer je voorzichtig de verse Udon noodles erdoor.
Trefwoord #garnalen, Noodles, paprika, udon