Pasta met zalm, spinazie en roomsaus
Pasta met zalm, spinazie en rommsaus. Deze bekende combinatie is ook helemaal koemelkvrij en lactosevrij te maken. Dat zalm en spinazie lekker samen zijn, is je vast al bekend. L
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
1 hoge pan
1 wok of hapjespan
1 snijplank
- 200 gr zalmfilet
- 300 gr spaghetti
- 100 gr verse spinazie
- 1 stuk ui
- 4 tenen knoflook
- 10 stuks cherrytomaten
- 200 ml soja kookroom
- 4 el olijfolie
- peper
- zout
- 5 stengels verse basilicum
Snijd de zalmfilet (zonder huid) in kleine blokjes en leg apart.
Kook ruim water in de waterkoker of in de pan.
Snijd de uien en knoflook heel fijn.
Schenk in de wok of hapjespan olijfolie. Als de olie heet is voeg je de uien en knoflook toe. Bak tot de uien glazig zijn. Voeg de sojaroom toe en roer zachtjes mee.
Zet het vuur zacht en voeg de spinazie toe. Roer door tot het geslonken is. Daarna leg je de zalmblokjes erin. Zet een deksel op de pan.
Halveer de cherrytomaten en gooi bij de saus.
Als laatst kook je de pasta al dente en giet je die af. Roer voorzichtig door de saus.
Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en garneer op het bord.
Trefwoord pasta, roomsaus, spinazie, zalm