Malai kikkererwtencurry met paprika en champignons
Malai kikkererwtencurry met heel veel groente, wat een smaakvol gerecht is dit! Een grote ovenschaal met paprika, champignons, kikkererwten en tomatenblokjes, wat in de oven gaart tot een heerlijke en smaakvolle curry. Dit vegan gerecht is rijk van smaak en goed vullend. Verrassend hoe makkelijk het te bereiden is. Alles mengen, voeg kruiden toe en hoppa de oven in. Dit gerecht is lekker met rijst, naan of roti.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
1 grote ovenschaal
1 snijplank
1 vergiet
- 2 el zonnebloemolie
- 1 grote ui
- 1 st paprika
- 250 gr champignons
- 2 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen kurkuma
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl garam masala
- 1 tl chilivlokken
- 2 tl grof zeezout
- 400 gr kikkererwten
- 800 gr tomatenblokjes uit blik
- 150 ml kokosmelk
- Een paar takjes verse koriander
Verwarm de oven voor op 180 graden. Versnipper de ui. Vervolgens was en snijd je de paprika in blokjes. Veeg de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
Pak een grote ovenschaal en leg de ui en groenten hierin. Voeg de zonnebloemolie toe en de schep alle gedroogde kruiden erbij. Strooi het zout erbij. Meng alles goed door elkaar. Verdeel de groente gelijk over de ovenschaal. Rooster ong 15 minuten in het miden van de oven.
Ondertussen open je de pot of kikkererwten. Spoel deze om in een vergiet en laat uitlekken.
Haal de ovenschaal uit de oven. Voeg de tomatenblokjes, kikkererwten en kokosmelk toe. Roer nogmaals goed door elkaar. Leg de ovenschaal weer voor 40 minuten in de oven.
Snijd verse koriander grof. Strooi de koriander voor het reserveren over de curry.
Trefwoord champignons, curry, kikkererwten, kokosmelk, ovenschotel, paprika