Ga terug
Baingan Gosht, Indiase curry met lamsvlees en aubergine

Baingan Gosht, Indiase curry met lamsvlees en aubergine

Baingan Gosht, een Indiase curry met lamsvlees en aubergine is een rijke curry vol met specerijen. Dit recept van Fatima Cooks, een Pakistaanse blogger, sprak mij direct aan. De naam "Baingan Gosht" is afgeleid van het Hindi-woord "Baingan," wat aubergine betekent, en "Gosht," wat lamsvlees betekent. De combinatie van lamsvlees met aubergine is perfect. De smaken zijn lekker in balans en het gerecht vult goed. Baingan Gosht kan worden geserveerd met naan, basmatirijst. Lees hier het recept.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4

Equipment

  • 1 snijplank
  • 1 wok of hapjespan
  • 1 knoflookpers
  • 1 kleine rasp
  • 1 koekenpan

Ingrediƫnten
  

  • 500 gr lamsvlees zonder bot
  • 3 stuks aubergine
  • 2 stuks uien
  • 5 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 3 el zonnebloemolie
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 3 tl gemalen koriander
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl chilipoeder
  • 0,5 tl kurkuma
  • 3 st groene pepers
  • Een paar takjes verse koriander
  • zout

Instructies
 

  • Snijd het lamsvlees in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
  • Snijd de uien in halve ringen. Pel de tenen knoflook. Verwarm de olie in een wok of hapjespan en bak de uien tot ze glazig zijn. Pers de tenen knoflook uit met een knoflookpers. Rasp de verse gember. Bak alles kort.
  • Voeg de blokjes lamsvlees toe tot het bruin is.
  • Strooi de gedroogde specerijen erbij, zoals de kurkuma, gemalen koriander, komijn, zwarte peper en de chilipeper.
  • Voeg 500 ml water toe en laat het gerecht tot een kookpunt komen. Leg vervolgens de deksel erop en doe het vuur lager. Laat dit 50 minuten sudderen. Roer wel regelmatig door om aanbranden te voorkomen.
  • Ondertussen was je de aubergine en snijd deze in halve rondjes. Pak een koekenpan en schenk hier zonnebloemolie in. Bak de aubergine tot ze aan beide kanten gebruind zijn.
  • Na de 50 minuten schep je de aubergine bij de curry. Voeg de tomatenblokjes uit blik erbij. Leg de deksel er weer op en laat stoven voor 15 minuten.
  • Snijd de chilipeper fijn en voeg toe. Wil je de curry niet te pittig, doe dan maar 1 peper of haal de zaadlijst eruit.
  • Voeg naar smaak zout toe aan het gerecht. Als laatst snijd je de verse koriander fijn. Strooi deze als laatst over je gerecht.
Trefwoord aubergine, curry, indiaas, lamsvlees