Ga terug
Thaise rode curry met zeebaars

Thaise rode curry met zeebaars

Thaise rode curry met zeebaars, ohh wat is dit toch lekker. Mijn twee favoriete gerechten bij elkaar. Thaise curry’s zijn een smaaksensatie op zich. Voor de Thaise rode curry met zeebaars gebruikte ik zeebaarsfilet. Lekker makkelijk zonder graten. De curry vulde ik met paprika en doperwten. Lekker met witte rijst. Hieronder vind je het recept.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken thais
Porties 2

Equipment

  • 1 wok
  • 1 snijplank

Ingrediënten
  

  • 2 stuks zeebaarsfilet
  • 2 el rode curry pasta
  • 1 el vissaus
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 stuk ui
  • 1 stengel citroengras
  • 2 stuks limoenblaadjes
  • 150 gram doperwten
  • 2 stuks rode paprika
  • 1 rode  rode chilipeper
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 bosje verse koriander

Instructies
 

  • Snijd per zeebaarsfilet in 3 grote stukken, zodat je 6 stukken in totaal hebt.
  • Halveer de ui en snijd in halve ringen. Pak een grote wok of hapjespan met deksel. 
  • Schenk de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de uitjes tot ze glazig zijn. Voeg de currypasta toe en schep om. Schenk de kokosmelk erbij. Was de sereh en breek doormidden. Leg de limoenblaadjes erin. Voeg vervolgens de vissaus toe en laat even 10 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. 
  • Was en snijd de paprika’s. in lange repen Leg de paprika’s en doperwten in de curry. Heb je een milde curry, dan kan je één chilipeper in stukjes (zonder pitjes) toevoegen.
  • Ondertussen leg je de zeebaarsfilet erin. Sluit de pan met een deksel. Zet het vuur laag. De zeebaars stoomt gaar in de hete curry.
  • Als de curry helemaal klaar is, haal je de sereh en de limoenblaadjes eruit. Snijd de limoen in parten. Hak de koriander fijn. Serveer met partjes limoen en knijp uit boven de curry.
Trefwoord curry, thais, vis, zeebaars