Ga terug
Romige saffraanrisotto

Romige saffraanrisotto

Romige saffraanrisotto, dat is een mooie gele risotto met een unieke smaak. Deze risotto is een luxere variant van risotto door er kostbare saffraandraadjes in te doen. Zo krijg je de mooie gele kleur. De saffraandraden zijn door de Spaanse invloeden Italiƫ binnen gekomen. De risotto is makkelijk te maken en goud van smaak. Lees hier het makkelijke recept.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Equipment

  • 1 hapjespan
  • 1 maatbeker

Ingrediƫnten
  

  • 80 gr plantaardige boter
  • 1 kleine ui
  • 300 gr risottorijst
  • 200 ml witte wijn
  • 2 st groentebouillonblok
  • 3 st saffraandraden
  • 100 gr plantaardige geraspte kaas
  • zout
  • zwarte peper

Instructies
 

  • Kook 1 liter water en laat de bouillonblokjes hierin oplossen.
  • Snijd de ui fijn.
  • Schep de boter in de pan en laat de boter smelten. Bak de uisnippers hierin tot ze glazig zijn.
  • Weeg de rijst af en voeg toe aan de pan. Roer kort mee.
  • Voeg de witte wijn toe. Als alles vocht is opgenomen door de rijst, voeg je een soeplepel bouillon toe. Doe de saffraandraadjes erbij.
  • Als de vocht weer is opgenomen, herhaal je dit proces tot alle bouillon op is. Blijf de risotto doorroeren op een laag vuurtje.
  • Voeg als laatste de geraspte vegan kaas toe.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
Trefwoord rijst, risotto, saffraan