Ga terug
Pastasalade met gerookte zalm en ei

Recept Pastasalade met gerookte zalm en ei

Pastasalade met gerookte zalm en ei, oh wat is dit een lekkere salade. Koude maaltijdsalades zijn het perfecte zomergerecht of ideaal als lunch. Het is ook een goede optie voor picknicks of barbecues, omdat het gemakkelijk te bereiden is en goed blijft in de koelkast. Je hebt het zo gemaakt, je kunt het makkelijk meenemen en je verwerkt gelijk je restjes erin.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Salade
Keuken Italiaans, Mediterraan
Porties 2

Equipment

  • 1 ruime schaal
  • 1 snijplank
  • 1 kookpan
  • 1 vergiet

Ingrediƫnten
  

  • 150 gram gerookte zalm
  • 125 gram pasta bijv fusilli of penne
  • 0.5 stuk komkommer
  • 4 handjes verse spinazie
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk rode puntpaprika
  • 2 stuks eieren
  • 3 el extra virgin olijfoloe
  • 10 takjes verse dille
  • zwarte peper
  • zout

Instructies
 

  • Kook de pasta is ruim kokend water tot het al dente is. Lek uit in een vergiet en spoel na met koud water.
  • Kook ook de eieren, tot ze hardgekookt zijn. Pel de eieren en leg apart.
  • Snijd de komkommer in halve cirkesl en de puntpaprika in kleine stukjes. De rode ui pel je, halveer je in daarna snijd je die in halve ringen.
  • Maak de borden op. Leg eerst een bedje verse spinazie onderop. Verdeel de pasta erover. Strooi de komkommer en paprikastukjes erover. Snijd de gerookte zalm in repen en rol op. Deze verdeel je over de salade. Het ei snijd je in dunne plakken.
  • Hak de dille fijn en strooi over het bord. Maak de salade af met extra virgin olijfolie erover. Naar smaak strooi je hier nog wat zwarte peper en zout over. Let op, proef eerst, want gerookte zalm is al best zout.
Trefwoord pasta, pastasalade, salade, zalm